RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt naturlig at dette blir politisak

DUMMET SEG UT: Oslo-ordfører Fabian Stang har ikke fulgt alle lover og regler.
DUMMET SEG UT: Oslo-ordfører Fabian Stang har ikke fulgt alle lover og regler. Foto: Gry Lunde (Arkiv dittOslo)
Sist oppdatert:
Bjørnar Moxnes (R) mener ordfører Fabian Stang bør politianmeldes.

Fabian Stang innrømmet fredag at han ikke fulgte lover å regler da han fikk hytten sin beiset i sommer.

- Det er naturlig at dette blir en politisak. For hvis en ordfører slipper unna uten videre, så er det et tydelig signal til oss andre om at svart arbeid inntil 50.000 kroner, det er det ikke så farlig med, sier leder for Rødt Bjørnar Moxnes til Nettavisen. 

Les også: Fikk beiset hytta uten kvittering

Moxnes syns det er rart at ordføreren har utbetalt 42.000 kroner uten å ha fått en faktura på det.

Bjørnar Moxnes håper Fabian Stang har overført penger i søvne.

- Det er såpass sløvt at jeg nesten håper han ikke har gjort dette i våken tilstand. Hvis ordføreren overførte pengene mens han sov, er det nemlig ingen grunn til å kritisere han, sier Moxnes.

Han ble selv politianmeldt av Oslo bystyre for brudd på taushetsplikten etter at han offentliggjorde en rapport som var unntatt offentlighet tidligere i år.

Vil ha svar

- Stang tar tydeligvis litt lett på dette med svart arbeid. Derfor er det viktig at han nå gir et tydelig svar på om dette er første gang han har brukt svart arbeid, eller om det har skjedd andre ganger også, sier Moxnes.

Rødt-lederen er også kritisk til at Stang ikke er den første ordføreren fra Oslo Høyre som har rotet med økonomien.

- Det er litt rart at Oslo Høyre helt siden 1990 har hatt ordførere som det har vært et eller annet økonomisk tullball med. Det kommer alltid noe fram når mediene retter et kritisk søkelys mot dem, dessverre også med Fabian Stang.

Stortingsrepresentant Nikolai Astrup har full tillitt til ordføreren.

Har tiltro til Stang

Høyre-ordføreren får støtte fra egne partifeller.

- Jeg har full tillit til Fabian Stang. Han har handlet i god tro, og gjorde opp for seg umiddelbart da han ble kjent med at maleren ikke var registrert som næringsdrivende, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H).

For et år siden trakk Høyre-politiker Ulf Granli seg fra alle sine politiske verv som følge av å ha gjort seg skyldig i svart arbeid, men Astrup ser ikke noen grunn til at Stang bør gå.

- Saken med Ulf Granli er overhodet ikke sammenlignbar, sier Astrup.

Og understreker at når det gjelder tidligere ordfører Nordengen ble han renvasket for alle anklager om korrupsjon av Statens granskningskommisjon, ledet av Eivind Smith.

Les også: Asylsøker med avslag jobbet svart for politiker

Tilbakeviser svart arbeid

- Jeg har jo tidligere hatt arbeidsgiveransvar i advokatfirma, men jeg har aldri tidligere vært borti håndverkere som ikke er registrert, sier Stang til Dagbladet fredag.

Om mannen som beiset Stangs hytte ikke betaler skatt innen 30. april neste år, vil ordføreren være skyldig i kjøp av svart arbeidskraft.

- Derfor har jeg i dag sendt inn de nødvendige oppgaver og har betalt inn alt av skatter og avgifter i henhold til reglene for oppgjør for private arbeidsgivere, skriver Stang på sin Facebookside.

Ordføreren var ikke tilgjengelig for kommentar fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere