*Nettavisen* Nyheter.

- Helt uvirkelig, fælt og vondt

FØLGER MED: Riko (29) fra Rælingen er født i Japan med japansk far. Nå følger hun nyhetsbildet tett for å opp datere seg på katastrofen i fødelandet. Hele fredagen forsøkte hun å komme i kontakt med familie og venner i Japan uten å lykkes. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

Riko (29) frykter at det verste har hendt familien i Japan.

12.03.11 18:58

– Helt uvirkelig, fælt og vondt.

Slik beskriver Riko fra Rælingen, født i Japan med japansk far, opplevelsen av å se de dramatiske bildene fra jordskjelv- og tsunamiområdene i fødelandet som rullet over skjermen i går, skriver Romerikes Blad.

29-åringens tanker går umiddelbart til slektninger og venner som befinner seg i og rundt katastrofeområdene.

Lever i uvisshet
Riko jobber til daglig på Romerikes Blads kundesenter i Lillestrøm. I går måtte hun innimellom alle jobbtelefonene stadig sjekke nettavisene for å holde seg oppdatert på utviklingen i hjemlandet.

29-åringen prøvde også gjentatte ganger å oppnå kontakt med flere slektninger og venner. De fleste av dem bor i Japans hovedstad Tokyo og noen i enda hardere rammede Yokohama, som ligger litt lenger sørøst i landet. Men alle oppringningsforsøkene var forgjeves. Ingen svarte i den andre enden.

– Jeg har fått høre at telefonlinjene var overbelastet eller ødelagt. Men jeg håper uansett alle jeg kjenner i Japan har kommet seg unna de verste ødeleggelsene, og at ingen av dem er skadet, sier Rælingen-jenta bekymret til Romerikes Blad.

I dag vil hun gjøre nye forsøk på å oppnå kontakt, for å høre hvordan familien har det.

–Må holde oss i ro
Romerikes Blad har også vært i kontakt med familien til Skjetten-kvinnen Øyvor Nyborg (27) som bor og studerer i Tokyo.

De får sporadisk kontakt med henne via e-post og Facebook.

– Øyvor har det etter forholdene bra, og er uskadd. Hun skriver til oss at det eneste av jordskjelvet som har rammet henne direkte, er at tv-en falt i gulvet og knuste, og at telefonlinjer og t-bane er ute av drift. I tillegg har alle i området der hun bor fått beskjed om å holde seg i ro, forteller søster Yngvild Nyborg (29).

– Man blir forskrekket
Mamma Marianne Nyborg er for tiden på ferie i Spania og liker ikke tanken på at datteren befinner seg i Japan.

– Man blir helt forskrekket av å høre hva som skjer der, og samtidig vite at datteren befinner seg der. Heldig vis har vi fått vite at alt er bra med henne, sier Nyborg til RB på telefon fra Spania.

Kjeller-bedriften Scandpower har flere ansatte på jobb i Japan. Administrerende direktør Bjørn Inge Bakken opplyser til RB at alt er ok med deres ansatte.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag