- Helvete vil bryte løs

Dette er en kamp du ikke vil gå glipp av. Se innveiingen her.

18.03.13 08:42

HTML EMBED

Natt til søndag skal de endelig møtes. Den kanadiske superstjernen og weltervektmesteren Georges St-Pierre og den kontroversielle amerikaneren Nick Diaz.

- Når den døra lukkes, kommer helvete til å bryte løs i det oktagonet, sier kommentator Joe Rogan på UFC Countdown.

Veien til et møte mellom de to har nemlig vært lang og intens.

- Hvor er du Georges?
Diaz forlot Strikeforce som mester og returnerte til UFC for å møte St-Pierre i oktober 2011. Da amerikaneren ikke dukket opp på en pressekonferanse for å promotere kampen, hadde imidlertid UFC-president Dana White fått nok av Diaz' holdning.

29-åringen fra Stockton mistet muligheten til å møte GSP og ble i stedet satt opp mot BJ Penn, mens Carlos Condit fikk tittelkampen mot St-Pierre.

Se innveiingen i videovinduet øverst

Etter å ha beseiret Penn, tok Diaz mikrofonen og sa klart ifra at han hadde store planer om å kjempe seg tilbake til en kamp mot den kanadiske mesteren.

- Jeg tror ikke Georges er skadet. Jeg tror han er redd - han er redd for alle nå. Hvor er du, Georges? ropte Diaz inn i mikrofonen.

St-Pierre, som på dette tidspunktet var satt opp til å møte Carlos Condit, satt på første rad og likte ikke ordene som kom fra Diaz' munn. Han oppsøkte UFC-president Dana White etter kampen.

- Georges St-Pierre flippet ut i kveld etter at Nick Diaz var i ringen. Han sa «Nick Diaz er den mest respektløse mennesket jeg har møtt, og jeg skal gi ham den verste julingen han har fått i UFC.» Nick trenger motivasjon. Nå får han det - han skal møte Georges St-Pierre, sa Dana White på pressekonferansen etter Diaz' kamp.

Her får du en oppsummering som forteller hvorfor Nick Diaz og Georges St-Pierre møtes natt til søndag:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', '47d1b911a77c43c7ae785d7b296b433a', 'qqjyciuwr0yv117xmi4b7ubpy', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-qqjyciuwr0yv117xmi4b7ubpy', 'eplayer14');

Testet positivt
Da St-Pierre fremdeles var skadet, møtte Diaz i stedet Carlos Condit. Diaz tapte kampen knepent, og ufortjent, mener noen. Etter kampen testet han positivt for marijuana metabolitter og ble utestengt i ett år.

Nå er Diaz tilbake fra suspensjon, St-Pierre er tilbake fra skade og har forsvart beltet sitt mot Carlos Condit.

Alt ligger til rette for kampen alle har ventet på: Georges St-Pierre mot Nick Diaz.

Diaz er kjent for å bruke alle midler for å fyre seg selv opp og samtidig komme inn under huden på motstanderen før kamp. På forrige ukes telefonkonferanse, kokte det over igjen.

26.20 ut i videoen under, begynner krangelen for alvor mellom de to Weltervektfighterne:

HTML EMBED

- Jaget St-Pierre på hotellet
I oppkjøringen til kampen har St-Pierre gått unormalt hardt ut mot sin motstander og sagt klart ifra at han virkelig vil gi Nick Diaz juling. Mange har spurt seg hvorfor, og på Jim Rome-show denne uken, forklarte UFC-president Dana White delvis hvorfor.

- Ingen har snakket om dette. Jeg har ikke sagt noe om det, men etter kampen da han virkelig begynte å utfordre Georges, jaget han Georges rundt på hotellet. Han ropte til ham, og Georges trodde han ville prøve å slåss med ham der.

- Georges har sagt offentlig mange ganger at han ble mobbet som barn, og det var det som fikk ham til å begynne med kampsport. Han har virkelig noe imot bøller, og han mener Nick Diaz er en bølle.

På torsdagens pressekonferanse ble Diaz konfrontert med historien som Dana White hadde fortalt på radio dagen før.

HTML EMBED

- For det første, mener jeg at han ikke hadde noe der å gjøre. Da han kom ut av heisen, sto jeg der. Han hadde tenkt å gå gjennom meg. Jeg sto der med et steinansikt, og han måtte gå inntil veggen for å komme forbi. Det var alt som skjedde, var det ikke?

Georges St-Pierre likte ikke hvordan Diaz fremstilte det hele og svarte umiddelbart.

- Tror du virkelig jeg er redd deg. Er du gal i hodet? Du får se på lørdag om jeg er redd deg, sa St-Pierre.

Alt ligger til rette for et intenst møte mellom hele Canadas idrettshelt Georges St-Pierre og fighteren alle elsker å hate, Nick Diaz.

Her kan du varme opp ved å se nedtellingen til UFC 158:

HTML EMBED

UFC 158 kan du se på CMore Extreme fra 03.00 natt til søndag.

Her er alle kampene på hovedkortet:
Welterweight: Georges St-Pierre (c) vs. Nick Diaz
Welterweight: Carlos Condit vs. Johny Hendricks
Welterweight: Jake Ellenberger vs. Nate Marquardt
Middleweight: Chris Camozzi vs. Nick Ring
Lightweight: Mike Ricci vs. Colin Fletcher

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.