RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hemmelighold er en kultur vi ikke vil ha

Foto: Espen Forsberg (Bergensavisen (BA))
Sist oppdatert:
Audun Lysbakkens politiske utspill komprimert i sitater.

Audun Lysbakken er i hardt vær om dagen.

På mandag trakk han seg som statsråd etter kluss med bevilgninger og habilitet, og nå snakkes det om at jobben som SV-leder også kan gå tapt.

NA24 har tatt en titt på uttalelser fra den selverklærte marxisten, fra da han ble nestleder i Sosialistisk Ungdom i 2000 og frem til i dag. God fornøyelse.

Om åpenhet:

- Disse forhandlingene omfatter ting som det er svær debatt om nasjonalt, og det er veldig alvorlig hvis dette kun skal foregå i lukkede forhandlingsrom.
(Dagsavisen Morgen 24.01.2003, om forhandlingene om tjenesteavtalen i WTO)

- Det er varmt og godt i de lukkede rom. Men jo flere som samles der inne, jo kaldere blir det for oss på utsiden. Derfor må det luftes ut snarest mulig.
(Klassekampen 08.02.2003 med ønske om mer åpenhet i internasjonale fora)

- Hemmelighold er en kultur vi ikke vil ha, det virker hemmende på lagmoralen. Vi må ha åpne prosesser
(Klassekampen Morgen 27.05.2004 om hemmelige allianser og nettverk i politikken)

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Det var lange køer ved valglokalene i Florida i går, men selve stemmegivningen så ut til å gå ganske greit for seg, sier Audun Lysbakken.
(Stavanger Aftenblad Aften 03.11.2004 om valget i USA etter at han kom hjem fra inspeksjon av valget)

Om gjeld

- Selvsagt må utgangspunktet være at alle skal gjøre opp for seg. Men når noen har kommet dit at de ikke kan, gir det ingen mening å la gjelden vokse i årevis, eller å selge den til John Fredriksen(...). Derfor foreslår Sosialistisk Venstreparti denne uken å utrede en lovendring i Norge som gjør det mulig å få gjelden sin slettet ved personlig konkurs.
(Klassekampen Morgen 26.04.2004 i kommentaren «Børsfest på de fattiges regning»)

Om Likestilling

- Mads Larsen var mannen som ga barberte baller et ansikt i Norge. Ære være ham for det. Men kjønnsrolledebatten fortjener litt mer spennende bidrag enn som så
(Klassekampen Morgen 14.05.2004 om boken ”Pornopung” som skapte debatt om undertrykte menn på kjønnsmarkedet)

Om kapitalismen

- Det er ikke noe gøy med kapitalismen. Derfor er jeg mot den
(Klassekampen Morgen 12.06.2004)

- Jeg mener at kapitalismen som system står ansvarlig for fryktelige overgrep på menneskene i verden gjennom den ulikheten og fattigdommen den skaper, og den driver oss mot økologisk katastrofe. (..)Nøkkelen er å gjøre noe med den eiendomsretten som noen få mennesker i dag har til penger, verdier og teknologi. Makten er samlet hos en liten norsk og global overklasse som sitter på enorm makt. Røkke, Stray Spetalen og de andre må få mindre makt, og så må mer makt underlegges demokratisk kontroll.
(VG 29.11.2005)

- Selv om jeg vil kreve å bli vurdert på det jeg mener i dag, og ikke på gamle sitater, så tror jeg også fremover at jeg vil si ting som vil irritere Spetalen.
(Nettavisen 28.09.2010 om kritikken fra Øystein Stray Spetalen )

Om økonomi

- Jeg mener at det langsiktige målet er et samfunn som ikke har behov for en børs der arbeidsplasser spekuleres vekk. Hvis eiendomsretten står i veien for demokratiet, er det demokratiet som skal gå foran.
(VG 29.11.2005 på spørsmål om han vil avskaffe den private eiendomsretten)

- Hvorfor tar ikke regjeringen styringen over boligmarkedet? Jeg kjenner tre jenter i Oslo som måtte betale 12.000 kroner for en leilighet.
(BT 02.09.2006 på et politisk folkemøte for ungdom)

Om Regjeringen

- Om det er slik at man alltid skal forgylle enhver kamel man sluker, vil partiprofilen over tid bli visket ut og partiet bli mindre radikalt og mer mainstream.»
(Klassekampen 14.09.2005 om kompromisser med regjeringen)

- Vi kommer til å bite oss fast i leggene på Høyre-representantene her inne, og mobilisere folkets og organisasjonenes engasjement for å endre samfunnet der ute
(VG 15.09.2001 om rød revolusjon på Stortinget)

Om klima

- Høyrepartiene kan være et hakk mer miljøfiendtlige i sak, men de er i alle fall ærlige "bilpartier". Ap er verre fordi de hele tiden påstår at de tenker miljø, mens de i praksis bare tenker vei, bil og penger. Dermed blir folk lurt.
(BT 14.08.1999)

Om høyresiden

- Vi kan ikke greie å fjerne nazismen uten å ta et oppgjør med de som gir den inspirasjon, et oppgjør med den stuereine og parlamentariske fremmedfiendtlige høyresiden. I Norge betyr det å bekjempe Fremskrittspartiet og alt dets vesen.
(BT 10.03.2000 om bekjempelse av nazismen)

- Harmdirrende pekefingre og krav om unnskyldninger har kommet fra tillitsvalgte i Politiets fellesforbund og selvsagt fra den uniformsvennlige og fremmedfiendtlige høyresiden.
(Klassekampen Morgen 14.07.2001 om Saera Khans påstand om rasisme i politiet)

Om diverse

- Nå vil vi bruke sigarer på den rette måten for å markere vår avsky mot Clinton og bombingen av Irak. Vi vil tenne sigarer for de menneskeliv som går tapt under USAs og Storbritannias bombeangrep i Irak.
(BT 19.12.1998 i protest mot bombing av Irak)

- Jeg liker å kle meg pent og har ingen ønsker om å gå i stortingssalen med dongeri og joggesko for å protestere mot det etablerte. Problemet er at Stortinget definerer pent kledd på en snever måte
(VG 18.11.2001 om klesreglementet på Stortinget)

- Det er stor bekymring for den økende politikerforakten i Norge. Men er den så vanskelig å forstå?
(BT 21.02.2000 om nedleggelse av Bergen Handelsgym)

- Erik Solheim trenger rett og slett munnkurv
(BT 15.01.1999 om Solheims uklare linje i EU-saken)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere