*Nettavisen* Nyheter.

- Hengte offeret i trappa

Foto: Steinar Larsen (NTB scanpix)

To menn er tiltalt for det brutale drapet på Steinar Gjeruldsen.

10.04.13 12:32

To menn på 40 og 47 år er tiltalt for drapet på Steinar Gjeruldsen (42) i Arendal 9. august 2012. 42 år gamle Steinar Gjeruldsen ble funnet død i sitt eget hjem på Nævisdal utenfor Arendal 10. august.

I tiltalen som er tatt ut av Agder statsadvokatembete beskrives drapet i detalj. Den 40 år gamle mannen skal først ha slått Gjeruldsen i hodet og på kroppen med et brekkjern.

Samtidig laget 47 åringen en løkke med selvstrammende knute på en skjøteledning som ble lagt rundt halsen til Gjeruldsen. Deretter ble han kastet utfor en trapp. Skjøteledningen strammet seg rundt halsen til offeret og røk.

Skyldte penger
Gjeruldsen forsøkte å flykte ut av huset, men ble innhentet av 40-åringen og dratt inn i huset igjen etter skjøteledningen. Deretter ble en lastestropp festet rundt halsen til offeret. Den andre enden ble festet rundt trappa. Han ble deretter heist opp i knestående med lasteremmen strammende rundt halsen og forlatt i hjelpesløs tilstand.

Gjeruldsen ble forlatt og døde av kvelning mens han hang etter lastestroppen.

Steinar Gjeruldsen skal ha blitt drept for en gjeld på 60.000 kroner han hadde til de to mennene, skrev Agderposten i august 2012. Ifølge avisen var han en del av det samme miljøet som de drapssiktede, hvor den interne justisen skal ha vært hardt.

Hadde flere våpen
Avisen var også i kontakt med personer i miljøet som fortalte at det gikk rykter i miljøet om at Gjeruldsen skulle bli tatt.

Tidlig i saken var to kvinner siktet i saken. Disse er ikke omhandlet av tiltalen.

I dagene etter drapet ble de to mennene pågrepet og deres hjem ransaket. I den forbindelse er 48-åringen også tiltalt for å ha vært i ulovlig besittelse av en rifle og en hagle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.