*Nettavisen* Nyheter.

- Henrettelser skal bli utført på en human måte

BLODÅREN SPRAKK: Blodåren sprakk slik at giften ikke kom inn i årene til Clayton Lockett. Han våknet opp etter henrettelsesforsøket for deretter å dø av hjerteinfarkt. Foto: Uncredited (Ap)

Det hvite hus kritiserer den feilslåtte henrettelsen av Clayton Lockett.

30.04.14 20:49

Washington (NTB-AFP): – Vi har en grunnleggende regel om at henrettelser skal bli utført på en human måte. Dette tilfellet oppfylte ikke dette kriteriet, sier Det hvite hus' talsmann Jay Carney.

Drapsdømte Clayton Lockett ble prøvekanin for en ny henrettelsesmetode i den amerikanske delstaten Oklahoma. Den nye giftblandingen, som aldri har vært brukt før, er en kombinasjon av beroligende middel, bedøvelse og en dødelig dose gift.

Tretten minutter etter at han fikk sprøyten, ble Lockett imidlertid urolig og begynte å mumle, og legen som var til stede stanset henrettelsen. Mindre enn en time senere fikk Lockett hjerteinfarkt og døde, skriver nyhetsbyrået AFP.

En talsmann for fengselet sier de tror en blodåre sprakk slik at all giften ikke kom inn i kroppen.


Klikk på bildet for å forstørre.

DØDE: Clayton Lockett døde ikke av giftsprøytene, men av hjerteinfarkt 40 minutter etter at den feilslåtte henrettelsen ble stanset. Foto: Uncredited (Ap)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag