RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hent flere rigger til Nordsjøen

Sist oppdatert:
Oljedirektoratet oppfordrer nå oljebransjen til å fremskaffe flere borerigger til norsk sokkel i det de ser at leteaktiviteten ikke når tidligere indikasjoner
Det var i går Offshore.no at Oljedirektoratet etter all sannsynlighet må kuttet i prognosene for boreaktiviteten på norsk sokkel i år. I dag kommer bekreftelsen.

I en pressemelding skriver Oljedirektoratet at rigg markedet har vært meget stramt, og de forventer ikke at oljeselskapene vil være i stand til å bore de planlagte letebrønnene i år.

Ved inngang til året hadde oljeselskapene innrapprotert planer for 25-35 lete- og avgrensningsbrønner fra flyttbare rigger, og 5-10 brønner fra faste installasjoner. Så lang ti år er kun seks brønner boret eller i ferd med å bli boret.

Oljedirektoratet skriver også at det har vært betydelig forsinkelser i boreoperasjonene i første halvår, og oppfordrer nå aktørene til å bringe inn flere rigger til sokkelen.

- Det norske oljedirektoratet tror det er viktig at oljebransjen øker innsatsen for å bringe inn flere rigger, så leteaktiviteten på norsk sokkel kan økes, sier generaldirektør Gunnar Berge i direktoratet i en kommentar.

Det er i dag 23 mobile rigger som er kvalifisert for boring på norsk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere