RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Her er 17. mai-vinnerne og -taperne

SOL OG REGN: Noen får sol mens andre får regn. Illustrasjonsbildene er hentet fra et regnvåt Bergen og et solvarmt Tromsø i 1995. I år ser været ut til å fordele sol og regn på samme måte som den gang.
SOL OG REGN: Noen får sol mens andre får regn. Illustrasjonsbildene er hentet fra et regnvåt Bergen og et solvarmt Tromsø i 1995. I år ser været ut til å fordele sol og regn på samme måte som den gang. Foto: Marit Hommedal / Jan-Morten Bjørnbakk (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Det kan bli nedbørsrekord i Bergen.

- Det begynner å avspeile seg et bilde av hva vi kan forvente, men det er ennå noen dager fram i tid, så det er ennå usikkert, sier statsmeteorolog  Øyvind Johnsen til Nettavisen mandag.

Den store folkefesten 17. mai  er få dager unna, og det knytter seg stor spenning til været.

Lavtrykket, som den siste tiden har ligget over Nordsjøen, vil fortsette å sende regnbyger innover Norge - i alle fall en uke til. Spørsmålet er altså når og hvor disse regnbygene treffer på nasjonaldagen.

Nedbørsrekord?
- Det dårligste været kommer antakelig på Vestlandet. Slik det ser ut nå, vil spesielt første halvdel av dagen bli våt over hele Vestlandet nord til grensa med Møre og Romsdal, sier Øyvind Johnsen.

I Bergen kan det komme rekordmengder, forteller statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid. 

På 17. mai i Bergen i 1993 kom det 23,6 millimeter nedbør mellom klokken 8 og 20 ved målestasjonen på Florida.

- Den rekorden ligger an til å ryke. De siste meldingene tyder på at det blir en våt fornøyelse. Det er ingen tvil om at det blir poncho og paraplyvær, og vi kan forvente oss mellom 20 og 30 millimeter regn, sier han til BT.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

REGN: Noen kraftige regnbyger fikk paraplyene på plass i 17. mai-toget i Bergen i 2005. Det ligger an til at paraplyene må fram igjen i år.

Det blir heller ikke en varm nasjonaldag for bergenserne

- I Bergen blir det neppe over 10 grader. Der blir det greit med bunad som ikke blir våt, sier statsmeterolog Øyvind Johnsen til Nettavisen.

Sør-Norge
Regnbygene vil også gli videre innover landet. I Oslo-regionen kan det komme noe regn. Meteorologene er usikkert på hvor mye det blir, hvis det blir noe i det hele tatt. Men så mye sol blir det nok ikke. Temperaturene vil ligge rundt 14-15 grader.

Indre Østlandet vil trolig ligge i ly for regnbygene. Her kan det bli finere vær.

Agder og Trøndelag
- I Kristiansand er sjansen for sol større enn på Østlandet. Det blir relativt kjølig, og det kan komme byger der også, men det blir trolig pent vær, sier Johnsen.

Også Trondheim vil kunne styre klar av det meste av regnbeltet.

- I Trondheim er det stor sannsynlighet for sol mellom bygene, og det blir trolig ikke mange byger.

Nord-Norge
Området i Norge med finest vær 17. mai, blir antakeligvis Nordland.

- Nordland ser det riktig bra ut. Det blir ikke så veldig varmt: 10 grader i Bodø. Deler av Troms blir også ganske bra 17. mai, men desto nærmere Finnmark du kommer, desto dårligere blir været, sier Johnsen.

I Finnmark er det altså forventet nedbør på nasjonaldagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere