- Her er appen Tiger Woods skulle hatt

Foto: skjermdump (Skjermdump/cateapp.com)

«Kjærligheten er blind, vi sørger for det» er mottoet til app som skjuler utroskap.

(SIDE2): Mang en utro mann og kvinne har blitt avslørt av tekstmeldinger og telefonoppringninger på mobiltelefonen. Nå har den amerikanske entreprenøren Neil Desai gjort det lettere å skjule sporene for dem som holder på utenomekteskapelige krumspring.

Usynlig logg
Call and Text Eraser - eller CATE - er en app som lager en usynlig logg av oppringninger og tekstmeldinger, og kan i tillegg skjule spesifiserte numre fra kontaktlisten på telefonen. Telefonen vil aldri opplyse hvem som har ringt, og med et tastetrykk kan du slette all privat informasjon. Det skriver Daily Mail.

I motsetning til andre apper som tilbyr lignende tjenester, er CATE utviklet slik at appen ikke er synlig på skjermen, og å riste på telefonen er alt som skal til for å få informasjonen til å forsvinne. En pinkode kreves for å få tilgang til appen.

Hevder Tiger Woods ville vært gift
CATE ble opprinnelig utviklet av en politimann i Miami, etter at en kamerat av ham gikk gjennom en tøff skilsmisse som følge av at han var blitt fersket i utroskap på grunn av tekstmeldinger på telefonen.

Den 25-årige entreprenøren Neal Desai kjøpte så appen for omtrent 100.000 kroner. Deretter meldte han seg på gründerprogrammet Shark Tank, som går på amerikansk TV. Dommerne likte tydeligvis konseptet, der Desai hevdet at Tiger Woods fortsatt ville vært en gift mann om han hadde hatt tilgang til appen. Argumentet fungerte tydeligvis, for Desai sikret seg 400.000 kroner i støtte.

Foto: Robyn Beck

Flest kvinner laster ned
Enkelte hevder at det er et klart moralsk problem med en slik app.

- Det er en app for å beskytte privatlivet, og i likhet med enhver teknologi med den hensikt, kan den brukes til gode så vel som dårlige formål, sier Desai til Sunday Times, og trekker fram at appen også vil være nyttig for mennesker som jobber i regjeringen eller i private selskaper.

Appen skal foreløpig kun være tilgjengelig for Android-telefoner. Den har så langt blitt lastet ned mer enn 10.000 ganger. Av disse skriver Daily ail at kvinner står for over 70 prosent av nedlastningene.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.