*Nettavisen* Nyheter.

- Her er Gaddafis sexrom

Foto: MAX ROSSI (Reuters)

Nye opplysninger om Muammar al-Gaddafis sexmisbruk har kommet til overflaten.

26.01.14 20:24

Opplysningene kommer som en forsmak på dokumentaren «Mad Dog - Gaddafis Secret World» som BBC4 sender 3. februar. Tittelen kan oversettes med «Gal hund - Gaddafis hemmelige verden» og skal handle om hans angivelige misbruk av hundrevis av kvinner i hemmelige sexrom ulike steder i Libya, skriver mailonline som har fått tilgang til innholdet i dokumentaren.

Gaddafi ble mishandlet og drept av opprørere i oktober 2011. Før hans død var han kjent for å omringe seg med kvinnelige livvakter. Etter hans død dukket mer tvilsomme kvinneforhold fram.

I 2012 ga den franske Le Monde-journalisten Annick Cojean ut boken «Byttedyr: I Gaddafis harem» der hun skrev hvordan Gaddafis tallentspeidere plukket ut unge jenter som senere ble misbrukt av diktatoren.

En av jentene var Soroya som var 15 år da det skjedde. Nettavisen har tidligere skrevet denne artikkelen om boken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå skal BBC ha fått tilgang til ny informasjon om ulike steder der Gaddafi tok disse jentene. I en video som er publisert på YouTube blir det vist rom i hovedkvarteret til Gaddafis revolusjonære komité.

- Fant rare ting
- Istedenfor å finne noe som er knyttet til den revolusjonære komite, så fant vi rare ting her. Et soverom, og det rareste av alt, et operasjonsrom med en gynekologbenk, sier mannen som ikke blir navngitt på klippet.

- Alle disse funnene får oss til å tro at dette stedet ble brukt å gjøre noe som var ulovlig. Vi må få dette bekreftet, men alle fakta indikerer at her ble det begått, jeg vil ikke si voldtekt, men sexuell atferd.

I følge BBC så ble hundrevis av jenter voldtatt og dumpet. En lærer i Tripoli forteller at jenter ned i 14-årsalderen ble hentet ut av skolen for å tilfredsstille Gaddafi. En mamma forteller at samfunnet rundt universitetet i Tripoli levde i frykt når Gaddafis utsendte var på besøk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ernesto Ruscio

- En jente bare forsvant selv om broren og faren lette etter henne. En annen ble funnet flere måneder senere, skadet og voldtatt midt i en park. Hun var forlatt for å dø.

HTML EMBED

Klappet på hodet
En kvinne, som skal ha blitt voldtatt gjennom sju år fra hun var 15, forteller BBC anonymt hva som skjedde etter at hun ble bortført fra skolen i byen Sirte. Jenta var utvalgt til å gi Gaddafi en bukett blomster da han var på besøk i byen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da Gaddafi fikk blomstene klappen han henne på hodet. Dette skal ha vært tegnet som gjorde at tre kvinnelige vakter kom til dagen etter. De fortalte hennes foreldre at hun skulle overrekke flere blomster. Deretter ble hun kjørt til Gaddafis hjem.

Da hun ankom ropte Gaddafi «gjør henne klar». Hun ble avkledd og det ble tatt blodprøve av henne. De barberte hennes kjønnshår, sminket henne og kledde henne i en g-streng og en nattkjole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Voldtatt i syv år
Hun ble deretter ført inn i Gaddafis soverom der diktatoren lå naken på sengen. Kvinnen skal ha forsøkt å løpe ut, men de kvinnelige vaktene grep henne og kastet henne tilbake i rommet.

- Jeg vil aldri glemme den første gangen. Han misbrukte min kropp og spiddet min sjel med en dolk. Bladet vil aldri komme ut, sier hun.

I syv år skal kvinnen ha blitt holdt fange av Gaddafi mens han voldtok henne jevnlig. Kvinnen forteller at Gaddafi ofte tok kokain og viagra før han misbrukte henne. Hun rømte en gang døren ved et uhell ble holdt ulåst.

Leiemordere
Dokumentaren avslører også at Gaddafi hadde flere leiemordere som jobbet fra Havana på Cuba.

- Jeg vil si det var AS Mord - mordere til leie. Gaddafi mente at alle avhoppere skulle elimineres og han hadde kontrakt på en haug med mennesker i London, sier tidligere CIA-agent Frank Terpil til BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.