RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Her er tidenes slangebeslag

Foto: Ørjan Nilsson
Sist oppdatert:
Rekordbeslaget ble gjort i østlandsområdet før nyttår. iBergen.no besøkte dyrene på Akvariet i Bergen.

(iBergen.no) - Det er ingen nybegynner som har hatt disse dyrene, det er helt sikkert. Det er en person som har investert mye penger, forteller dyrepasser med øgler og slanger som spesialfelt, Remi Andersen, når iBergen.no møter ham på Akvariet.

Les mer: Døde på Akvariet.

Beslaget besto av 12 ulovlige dyr, deriblant ti slanger og to øgler. Ifølge Andersen er dette det «feteste» beslaget som har kommet til Akvariet noensinne.

- Av de beslagene vi vanligvis får inn er det ofte dyr som vi allerede har i utstilling. Det er lenge siden vi har fått et så omfattende beslag som dette, om vi i det hele tatt har fått noe lignende før. For meg som driver med dette er det uten tvil det største beslaget, slår Andersen fast.

NYTT HJEM: Denne slangen var også i rekordbeslaget som ble gjort før nyttår. Nå er den på plass på Akvariet i Bergen.

Dyre dyr
Han er ikke i tvil om at personen som hadde de 12 dyrene har måttet betale dyrt for dem.

- Det er vanskelig å fastslå en sum, men at det er dyr her for mellom 100.000 og 200.000 kroner er det ingen tvil om, sier han.

Blant de beslaglagte dyrene finner vi fem grønne trepyton-slanger.

- Dette er en type slange som vi har ønsket oss i lang tid. Vi hadde nok forsøkt å få en slik til Akvariet på lovlig vis, dersom dette beslaget ikke hadde kommet inn, sier en storfornøyd Akvariet-direktør, Kees Ekeli, til iBergen.no.

- Den er så utrolig fin. Det var ingen tvil om at vi ville beholde de, sier han videre.

Oppbevarer du ulovlige dyr hjemme? Ta kontakt med iBergen.nos journalist på orjan.nilsson@iOslo.no. Du er garantert anonymitet!

På rundtur i Norge
Nede i den tropiske avdelingen jobber Andersen med å klargjøre de nyankomne dyrene slik at de fortest mulig får komme ut i utstillingen.

- Ja, vi håper å få dem ut så fort som mulig. Nå får de litt middbehandling og lignende først, men jeg tipper at de er på plass om et par uker, kanskje før.

Noen av slangene fra beslaget skal brukes i en ny slangeutstilling som Ålesund Akvarium skal låne av Akvariet i Bergen. Denne utstillingen skal også ut på en liten Norgesturné.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere