RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (Polaris)

- Her lå tvillingbroren min begravd

Sist oppdatert:
Yusri og Yursa Zai (24) led to ulike skjebner da hotellet kollapset over dem.

Yusri Zai har sittet i fem dager og fem netter utenfor hotellet Ambacang i Padang i håp om at tvillingbroren skulle bli funnet i live.

Brødrene bodde sammen på det sjuetasjes høye hotellet som kollapset i det kraftige jordskjelvet på Sumatra forrige onsdag.

Yursi klarte på mirakuløs vis å krabbe gjennom en smal tunnel ut fra ruinene i live. Alt som er etterlatt av hotellet er en gravgård.

Les også: Kamp mot klokka i ruinene
Les også: Regnet matte da alt kollapset

Broren Yursa var ikke like heldig og ble igjen inne i ruinene.

- Hotellet kollapset etter tre minutter med jordskjelv, sier forteller Yusri til The Times.

- Jeg så broren min løpe ut av rommet og trodde kanskje han klarte å flykte, men jeg ble truffet av en betongblokk før jeg kunne bevege meg, sier 24-åringen.

Fant en utvei
Etter ti timer klarte Yursi og en annen mann å finne en mulig utvei fra ruinene. De måtte etterlate en kvinne som befant seg på samme sted, men sverget på at de ville hente hjelp. Kvinnen ble senere hentet ut i live, men døde kort tid etter som følge av skadene.

24-åringen fikk legebehandling på sykehus, og hastet tilbake til hotellet for å finne broren. Der ble han møtt av en gruppe hjelpemannskaper.

- Jeg fortalte dem at det var mennesker som var innesperret i ruinene, men de trodde ikke på meg. Jeg forsøkte å fjerne steinene med mine egne hender, men jeg hadde ikke det nødvendige utstyret. Jeg hørte at noen kastet steiner innenfra og jeg kunne høre stemmer. Men så stilnet det forsiktig og jeg fortsatte å grave enda hardere, sier han.

3000 døde
Først etter seks dager ble liket til tvillingbroren hentet ut fra ruinene. Indonesiske myndigheter frykter at det endelige tallet på omkomne vil overstige 3000. Skjelvet ble målt til 7,6 på Richters skala.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere