*Nettavisen* Nyheter.

- Her sender Messi kodet beskjed

Foto: (Al Dunya)

Vanvittige påstander fra syrisk TV.

20.03.12 18:29

Opprøret i Syria er litt hardt slått ned av syriske myndigheter, og kampene har kostet tusenvis av menneskeliv.

De syriske myndighetene gjør alt for å bekjempe motstanden, og søndag kveld kom statlig syrisk TV med noen relativt merkverdige påstander.

En skulle tro at samtlige skruer hadde løsnet hos Al-Dunya TV da det i et program påstod at Barcelona ga kodede beskjeder om effektive ruter for våpensmugling til syriske opprørere, melder Yahoo Sports .

Detaljert beskriveles
TV-kanalen går detaljert til verks når kodene blir forklart.

Blant annet blir et løp fra Andres Iniesta påstått å vise den første delen av smuglerruten, mens avslutningen på angrepet der Lionel Messi sender en pasning viser en vellykket overlevering av en våpenlast.

Messi, Iniesta Xavi og Sergio Busquets er alle angivelig med på spillet, som ganske sikkert også trenger godkjenning fra trener, og kanskje mesterhjerne, Pep Guardiola.

Barcelona har en sterk tilknytning til Midtøsten gjennom samarbeidet med Qatar Foundation, men det handler først og fremst om utveksling av penger mot promotering på draktene. Antar vi.

Vi konkluderer med at Barcelona eller Al-Dunya har gått fullstendig fra konseptene.

9000 døde
Det er anslått at rundt 9000 mennesker, de fleste sivile, har mistet livet i kamper siden opprøret mot president Bashar al-Assad begynte i fjor. I tillegg rapporteres det om utstrakt bruk av tortur mot arresterte opprørere.

Selv om det utenkelige skulle være et faktum – at de syriske opprørerne får hjelp til våpensmugling av fjorårets Mesterliga-vinnere – er den største opprørsgruppen i Syria, Den syriske frihetsarmé, fortsatt håpløst underlegen myndighetene hva våpenstyrke angår.

Til tross for at EU i fjor innførte våpenembargo mot Syria har angivelig importen av våpen til syriske styrker femdoblet seg i løpet av de siste fem årene. De fleste er kommet til landet fra Russland.

Her er innslaget som angivelig viser påstandene fra syrisk TV:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.