RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Herfra skal aksjemarkedene ned

Sist oppdatert:
SEBs "gladgutt", investeringsdirektør Trond Furnes, er fortsatt like pessimistisk, og mener markedet ikke ser det store bildet når børsene stiger. For de skal ned igjen
- Herfra skal aksjemarkedene ned, men det kan selvsagt ta noen uker eller (max) måneder før så skjer, skriver SEB og investeringsdirektør Trond Furnes i sitt siste månedsbrev.

- Potensialet er stort på nedsiden; det tyske aksjemarkedet kan for eksempel komme til å falle 50 prosent det neste halve året. Men også dollaren vil komme til å falle betydelig også i fortsettelsen. Obligasjonsrentene har falt til lave nivåer både i Norge og ute, men det er ingenting på horisonten som kan få de til å stige utover kortsiktige fluktuasjoner. Det måtte i så fall være kapitalflukt fra USA, men dollaren har så langt tatt støyten og vi forventer at den vil gjøre det også i fortsettelsen, heter det.

- Markedet gjennomskuer ikke det store bildet og forventer oppgang i aksjemarkedene rundt neste hjørne. Det kommer ikke til å skje denne gangen heller; resultat-tallene for første kvartal, som i sum var gode, skyldes utenforliggende faktorer som høy oljepris (5-10 prosent av inntjeningsveksten i USA), svakere dollar (regnskapsmessige translasjonsgevinster), og kostnadskutt. Underliggende ser det meget skralt ut. Kapasitetsutnyttelsen faller (fortsatt!!), ordreinngangen faller og arbeidsledigheten stiger, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere