RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hestehale er en fornærmelse

Birger Løkeng blir inspirert at Kat Von D og moten i Los Angeles.
Birger Løkeng blir inspirert at Kat Von D og moten i Los Angeles. Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
Hårstylist Birger Løkeng forteller deg hva som er helt ut på hårfronten.

(SIDE2:) - En hestehale er til nød akseptabelt på trening, men ellers er det helt ute, mener Birger Løkeng, kjent fra Homsepatruljen på TV3.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Han er klar med en ny hårkolleksjon for frisørkjeden Adam og Eva, og der er det langt mellom hestehalene.

Respektløst
- Du ser ikke mange franske kvinner med en slapp hestehale. Det er litt det samme som å ikke pusse tennene om morgenen, det handler om å vise respekt for andre mennesker. Vise at du har lagt ned litt arbeid før du går ut døra, sier han til Side2

- Jeg synes faktisk det er respektløst å ha håret i hestehale når man skal møte folk.

LES OGSÅ:Slik blir vårens hårmote

Nå skal det sies at Løkeng nok er hakket mer interessert i hårstyling enn den jevne nordmann, og det ligger klare ideer og inspirasjonskilder bak den nye kolleksjonen hans.

80-tallet forsvinner ikke
- Jeg har oppholdt meg i Los Angeles en del, og har hentet mye inspirasjon fra kvinnene der. Spesielt Kat Von D, hun har en helt rå stil, sier Løkeng som er stor fan av den 80-tallsinspirerte moten som har vært med oss lenge nå.

- Jeg tror 80-tallet faktisk nå har blitt en retning, mer enn bare en epoke. Mye i likhet med barokken og pønken, sier han.

Hårstylisten mener for øvrig at foruten om grønsjen på tidlig 90-tall, har det ikke skjedd noe nyvinnende i moteverdenen siden nettopp 80-tallet.

- Verken 90- eller 2000-tallet har vært en viktig epoke for mote. Alt som er blitt gjort siden grønsjen er inspirert av tidligere epoker, sier Løkvik og legger til at han tror at nyvinningens tid faktisk er over.

- Hvor mye nytt kan man egentlig skape?

Spytter på hippier
Det er dermed ikke sagt at man ikke finner på nye måter og gjennomføre gamle ideer på.

- Både hippiestilen, pønken og grønsjen var karakterisert av det faktum at man ikke vasket seg. Når vi nå tar og glamoriserer disse stilene har vi jo ikke spesielt mye respekt for det politiske budskapet. Å skape luksushippiestilen er jo som å spytte i trynet på en ekte hippie, ler Løkeng.

- Men jeg føler det er vår rett som kunstnere å la oss inspirere uten å måtte legge så mye politikk i det, sier han.

I mange av historiens ungdomsopprør har hårstilen spilt en viktig rolle. The Beatles var noen av de første mennene som lot håret gro over ørene, en opprørshandling som var forløperen til hippiebevegelsen.

Demokratisk mote
- Beatles vil alltid være toneangivende, fordi de hadde en slik utrolig gjennomslagskraft den gangen. Vi vil aldri få oppleve noe slikt i dag, spår stylisten.

- Ingen har så stor gjennomslagskraft i et samfunn der det er så mange måter å få informasjon ut til folket, sier han og legger til at motehusene har mistet makten over forbrukerne.

- Moteindustrien har gjennomgått en demokratiseringsprosess. Før var det motehusene som fortalte forbrukerne hva det skulle ha på seg. Nå er det forbrukerne som forteller motehusene hva de vil ha.

- De viktigste toneangivende i dag er bloggerne, og de skyter rett fra hofta. Som blogger kan du påvirke motebildet like mye om du sitter i Ytre Balsfjord, enn om du blogger fra New York, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere