RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(BERGEN NÆRINGSRÅD)

- Hinsides med 60 kroner timen

Bergen Næringsråd reagerer kraftig på antydningene om at det kan komme til å koste 60 kroner timen å parkere på gateplan i Bergen. - Hinsides, mener Næringsrådet.

Det var tidligere denne uka Bergens Tidende skrev at plan- og miljøavdelingen i Bergen kommune har foreslått at det skal koste 60 kroner å parkere 1 time på de såkalte «ekspressparkeringsplassene» som skal komme i Bergen sentrum.

Selv om byråd for byutvikling, Lisbeth Iversen var raskt ute og understreket at satsene ikke er politisk behandlet og derfra langt fra vedtatt, reagerer Bergen Næringsråd kraftig. De har nå sendt et skarpt brev til byrådsleder Monica Mæland om saken.

- Forslaget fra plan- og miljøavdelingen ligger hinsides de endringer som tidligere har vært antydet i dialog med Bergen Næringsråd, og hinsides nivået i de andre norske byene, skriver Helge Dyrnes i næringsrådet i brevet til Mæland.

Han legger til at et forslag i denne retning vil ha en sterk symbolkarakter, og vil kunne gi konsekvenser langt utover det man på forhånd kunne tenke seg.

Ifølge forslaget fra plan- og miljøavdelingen, omtalt i BT, bør det koste 60 kroner timen å parkere på ekspressparkeringsplassene som ligger innenfor en radius på cirka 300 meter fra Klostergarasjen, og 40 kroner timen på plasser andre steder i byen.

Bergen Næringsråd ber nå om å få en utredning av saken så raskt som mulig, og krever at relevante aktører får delta i diskusjonene før den politiske behandlingen starter.

Dyrnes understreker også at det er viktig å få en oversikt over hvem som ikke kan parkere i parkeringshusene.

«Det kan være størrelsen på bilen, eller skrekken for å parkere i anlegg på grunn av klaustrofobi, som gjør det umulig å bruke et parkeringshus.», heter det i det skarpe brevet til byrådslederen.

Før bystyret avgjør prisene endelig skal byrådet vurdere saken og sende den ut på høring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere