- «Hipster» sprengte seg selv i luften

Islam Yaken poserer med en sabel oppå en hest. Den unge egypteren har gjennomgått en enorm forvandling - fra hipster til jihadist.

Islam Yaken poserer med en sabel oppå en hest. Den unge egypteren har gjennomgått en enorm forvandling - fra hipster til jihadist. Foto: Islam Yaken (Twitter)

Gjennomgikk en enorm forvandling fra hipster til jihadist. Nå skal han være død.

01.12.14 16:04

Den urbane Kairo-mannen, Islam Yaken, fikk tilnavnet Hipster-jihadisten da han sluttet seg til Den islamske stat (IS) tidligere i år. Nå hevder IS-tilknyttede nettsteder at Yaken døde i en selvmordsaksjon, skriver International Business Times.

Ifølge ubekreftede meldinger skal han ha gjennomført en selvmordsaksjon i Kobane i Syria. Yaken skal også ha skrevet et brev til sin nærmeste familie, som skal være gjengitt av IS.

«Døden rammer oss alle, nokså uanmeldt for både muslimer og de vantro,» skrev han angivelig i brevet.

Videre skriver han at demokrati, konstitusjonen og sekularisering har bare skapt elendighet for muslimer. «Mange muslimske menn og kvinner lever i en verden hvor det drikkes alkohol. Dette er ren ondskap,» skrev han.

Deretter ber han familien om å immigrere til IS-kontrollerte områder.

«Hipster-jihadisten»
Det var tidligere i år at Yaken sluttet seg til den brutale gruppen. Venner og bekjente av Yaken var den gang overrasket over forvandlingen til den unge mannen.

- Historien om Islam Yaken er vanvittig skummel. Jeg pleide å være sammen med ham på videregående skole, skrev en egyptisk kvinne på Twitter.

Yaken har tidligere postet flere bilder av seg selv på Twitter, hvor han blant annet poserer med et sverd mens han tilsynelatende rir på en hest. På andre bilder er han utstyrt med skytevåpen.

Venner i Egypt har fortalt at Yaken kom fra en bedre stilt Kairo-familie. I Egypt ble han både fordømt og hyllet som «Hipster-jihadisten».

Yaken snakket angivelig fransk, engelsk og arabisk, og skal ha studerte jus ved det prestisjetunge universitetet Ain Shams.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Islam Yaken pleide å legge ut jålete bidler av seg selv. Nå er han en hellig kriger. Foto: Islam Yaken (Twitter).


Jålete kroppsbilder
Tidligere har jihadisten postet en rekke kroppsfikserte og jålete bilder av seg selv på sosiale medier. Da var han langt mer opptatt av andre ting enn kalifater og hellig krig.

«Kyssing forbrenner 6,4 kalorier i minuttet,» skrev den unge mannen på sosiale medier i 2011.

Treningsbilder på sosiale medier ble imidlertid byttet ut med propagandastoff for IS.

Grufulle bilder
Han har tidligere postet grufulle bilder på sosiale medier, blant annet bilder av lik og et bilde av to blodige hoder som ligger i en kurv. Han har også forsøkt å overtale sin egen familie til å komme og slutte seg til ham og ISIS i den syriske byen Raqqa.

Islam Yaken poserer med skytevåpen. Foto: Islam Yaken (Twitter).


Kilder: The Telegraph, Al Arabiya, International Business Times


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.