RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjelp meg, jeg er truffet!

Foto: YouTube
Sist oppdatert:
Soldat filmet dramatisk skuddveksling. Klippet er sett 23 millioner ganger. Se video.

Den amerikanske visekorporalen Ted Daniels (37) havnet midt i en farlig og dramatisk skuddveksling med Taliban i fjor da han tjenestegjorde i Afghanistan. Kameraet, som var festet på hjelmen til Daniels, fanget opp hele hendelsen.

Videoen har ligget ute på YouTube siden september i fjor, men det er først nå at soldaten i videoen stiller fram med navn. Klippet har blitt sett hele 23 millioner ganger.

37-åringen sier han ikke lenger orker å se filmen fordi det er for smertefullt.

- Hjelp meg
Videoen viser at soldaten er i ferd med å stige ned et fjell. Han avfyrer mange skudd mot Taliban, og fiendens kuler slår ned i bakken rundt ham.

Én av kulene rikosjetterer og treffer ham i hånden.

- Jeg er truffet, roper han gjentatte ganger.

- Hjelp meg, fortsetter han.

I ettertid innrømmer Daniels at det ikke var så lurt å bevege seg ut i åpent lende, midt i en skuddveksling med Taliban.

- Det var ikke den mest taktiske og briljante tingen å gjøre, sier han i et intervju med The Washington Post.

Truffet fire ganger
Han ble truffet flere ganger av granatsplinter, men klarte likevel å komme seg i dekning bak et pansret kjøretøy.

- Jeg ble truffet fire ganger. Kameraet på hjelmen døde ut, og jeg klarte å komme meg ned fra fjellet på egen hånd. Jeg ble også truffet i siden av hjelmen, og vernebrillene ble skutt vekk fra ansiktet mitt, sier han i intervjuet.

Daniels forteller at han aldri hadde til hensikt å offentliggjøre videoen, men skulle laste den opp på en privat YouTube-konto.

Et annen YouTube-bruker, Funker530, fikk imidlertid snusen av videoen, og fikk lov av Daniels til å legge den ut offentlig.

- 150.000 i inntekter
Bare etter noen få dager hadde flere hundretusener sett YouTube-videoen, og flere store TV-kanaler som CNN viste den fram i sine nyhetssendinger.

Høytstående militærtjenestefolk fryktet at videoen, hvor Daniels roper om hjelp, kunne bli brukt som propaganda av Taliban.

Daniels forsøkte å få tak i YouTube-brukeren for å be ham fjerne videoen. Men lyktes ikke med å få kontakt med brukeren.

The Washington Post anslår at videoen kan ha generert 150.000 dollar i annonseinntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere