*Nettavisen* Nyheter.

- Holdt døtrene innesperret i 41 år

SKREKKENS HUS: I dette huset ble de to døtrene holdt fanget og seksuelt misbrukt av sin far i 40 år. Foto: HERWIG PRAMMER (Reuters)

Ny Fritzl-sak ryster Østerrike.

25.08.11 21:50

To døtre som nå er 53 og 45 år gamle skal gjennom 41 år ha blitt sperret inne og seksuelt misbrukt av sin far i et hus i byen St. Peter am Hart i nærheten av Brannau i Østerrike, skriver britiske Daily mail.

Dermed har Østerrike fått en sak med klare likhetstrekk til grusomhetene Josef Fritzl begikk mot sin egen datter gjennom flere år i landet.

Psykisk syke
De to psykisk syke døtrene skal ha fått forbud mot å bevege seg utenfor huset og ble sperret inne i et rom i huset.

Mannens kone, som døde for tre år siden, skal ha visst om grusomhetene, men var for redd til å fortelle noen om de.

Den 80 år gamle faren skal ha blitt avslørt da han slo hodet sitt under et samleie med den eldste datteren. Etter dette kunne han ikke bevege seg i flere dager og da en sosialarbeider kom for å se til han ble han funnet liggende på gulvet.

Ikke i varetekt
Etterforskerne opplyser at kvinnene er sterkt traumatisert og får nå medisinsk behandling.

Faren har kommet ut fra sykehus og oppholder seg nå på et sykehjem. Politiet anser rømningsfaren som liten og dermed slipper han å sitte i varetekt.

Saken har klare likhetstrekk med Fritzl-saken. Josef Fritzl holdt sin datter Elisabeth fanget i 24 år i den østerrikske byen Amstetten. Han lurte henne ned i et rom i kjelleren og fortalte omverdenen at hun hadde rømt hjemmefra.

Han var far til syv av hennes barn. Natascha Kampusch ble også kidnappet og holdt fanget i åtte år av Wolfgang Priklopil. Hun klarte å rømme fra fangenskap i 2006. Priklopil begikk selvmord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.