RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hollywood skyld i ungdomsgraviditet

Sist oppdatert:
Antall gravide tenåringsjenter øker. Les hva som kan være årsaken her.

(YEYE): En tenåringsmor mener jenter blir påvirket av unge kjendismødre og Hollywood-filmer som omhandler tenåringsgraviditet.

Graviditetspakt
Nylig meldte Time magazine om en gruppe tenåringsjenter i Gloucester, alle under 16 år, som inngikk en graviditetspakt. Pakten innebar at jentene skulle bli gravide og oppdra barna sammen. Hvorfor har disse jentene et så sterkt ønske om å bli gravide og få barn?

Er Hollywood og popkulturen med på å glamorisere det å være tenåringsmor? Komménter nedenfor.

Les også:
16-åringer gravide for å bli elsket
Rebelsk ungdom fenger

Kjendisfødsler
Mange kjendiser bruker media og presse for å vise sin lykkelige graviditet til publikum. I den siste tiden har det vært en «baby-boom» i Hollywood der stjerner som Angelina Jolie og Christina Aguilera stolt har vist frem stor mage og babylykke. Også barnestjernen Jamie Lynn Spears (17) fortalte pressen om fødselen fredag.

Tenåringsmor advarer
Christen Callahan (18) ville ikke gitt bort sin tre år gamle datter for alt i verden, men advarer ungdom mot for tidlig graviditet. Hvis man får barn i så ung alder må man betale en enorm pris:

- Du mister alt: Du mister vennene dine. Du mister det å kunne gå ut på byen og feste. Jeg kjenner mange folk som liker å gå ut hver kveld. Du kan ikke gjøre det når du har et barn. Du mister alt, sier Christen Callahan på Todays Show på fredag.

Juno-effekt
Callahan mener at kjendisfødsler og filmer som «Juno», der hovedtemaet er tenåringsgraviditet, påvirker ungdom:

- Jeg tror absolutt det påvirker. Folk ser opp til kjendiser. Det viser mange folk at det er greit å være tenåringsmor, sier hun.

Flere mener at en baby er det siste moteriktige tilbehøret, gjort populært gjennom medienes dekning av unge kjendiser som føder barn.

Flere blir gravide
Amerikanske statistikker viser at tenåringsgraviditeter nå har økt for første gang på 15 år. I fjor ble mer enn 700.000 amerikanske tenåringer gravide, noe som resulterte i mer enn 400.000 babyer.

Hvorfor velger så mange unge jenter å bli gravide?

En ekspert mente det kunne ha noe å gjøre med at det å få barn gir deg ubetinget kjærlighet i likhet med et kjæledyr.

Har du spørsmål?
Hvis du er gravid eller har spørsmål om graviditet kan du få hjelp av Helsestasjon for ungdom

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere