Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holmås bør trekke seg

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
SV-veteran ber Holmås pakke snippesken.

Sosialistisk Venstreparti-veteran Stein Ørnhøi mener at partilederkandidat Heikki Holmås må innse nederlaget. Det er på tide at Holmås trekker seg, mener Ørnhøi.

- Nå har denne prosessen gått i partiet i uker og måneder, og det er ingenting som tyder på at resultatet blir noe annet enn det alle mente det ville bli da Kristin Halvorsen sa at hun ville trekke seg, sier Ørnhøi til Dagsavisen.

Les også: Lysbakken vant uravstemning

Han gir klar beskjed om at Holmås bør trekke seg fra kampen om ledervervet.

- Det blir misbruk av energi å holde på med dette. Hadde det vært en reell konflikt, og hadde det vært noen som sto på vippen og det var vanskelig å finne en avklaring, hadde det vært så sin sak. Personslagsmål er ikke et uttrykk for en høyere form for demokrati, sier Ørnhøi.

Valgkomiteen i SV innstilte mandag Audun Lysbakken som ny partileder etter Kristin Halvorsen. Seks av åtte medlemmer av komiteen vil ha Lysbakken. Mindretallet på to vil ha Holmås.

- Et av partiets mange problemer, mangelen på hode og høvding, kan rettes på ved at Heikki nå innser at han ikke blir valgt, sier Ørnhøi.

Holmås ser ingen grunn til å følge Ørnhøis oppfordring.

- I denne diskusjonen er det vel bare ett menneske som har bedt meg om å trekke meg, det er Ørnhøi. Han gjorde det allerede i september. At han nå sier det offentlig kommer knapt som noen overraskelse, sier Holmås.

Les også: Lysbakken innstilt som ny leder

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!