*Nettavisen* Nyheter.

- Hopp i det!

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Men vær rask - i morgen snur været mange steder.

18.08.11 15:57

I helgen gjør østlendinger lurt i å pakke ned både badebukse og paraply. Det fine været er nemlig allerede på vei bort. Fortvil likevel ikke, det kommer raskt tilbake!

Sjekk været der du bor her!

Finest i Fin(n)mark
- Det fine været på Østlandet vil dessverre ikke vare lenge. I løpet av formiddagen fredag vil det komme perioder med regn, og snittemperaturen vil synke til fra 19 til 15 grader. Heldigvis vil solen titte frem igjen på lørdag, før det igjen vil plaske ned på søndag, sier Storm-meteorolog Mariann Aabekk til Nettavisen.

I Finnmark og Troms blir det derimot tørt og fint sommervær de tre neste dagene.

- Finnmark får det mest stabile været og vil ha en dagtemperatur på mellom 15 og 20 grader, noe som gjør innbyggerne her til helgens værvinnere, sier meteorologen.

Temperaturene ligger over normalen for årstiden i denne landsdelen og ifølge Nordlys har det blitt hele 658,6 timer sol tilsammen i Tromsø i juli, juni og august.

Ingen flomfare
Aabekk forteller at Sørøst-Norge ikke trenger å frykte like store nedbørsmengder som tidligere denne uka.

- Flomfaren er over, men det vil fortsatt komme noe nedbør i de nordlige delene av Trøndelag og de sørlige delene av Nordland, sier Aabekk.

Nyter solskinnsdageneI
På Tøyenbadet hoppes, plaskes og svømmes det i utendørsbassengene. Nettavisen møter en bedagelig kameratgjeng fra Ammerud som nyter de siste fridagene før skoleskolestart.

- Her er det deilig og varmt i vannet, og jeg trenger ikke tenke på maneter. I tillegg er det masse steder og hoppe fra, sier Andreas Rognemo (14).

Sammen med kameratene har han tilbrakt mange dager på Tøyenbadet i sommer.

- Er dere fornøyd med sommerværet?

- Jeg er fornøyd med sommeren, men sommerværet kunne vært bedre, sier Tim Merg, før han kaster seg ut fra stupebrettet og tar en salto.

LES OGSÅ: Dette er værvinnerne i helga

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.