RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Horene er usikre på hva som er lov

Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
Slik er situasjonen i Bergens horestrøk etter at den nye loven trådte i kraft.

(iBergen.no) 1. januar 2009 var kjøp og salg av sex i Norge en saga blott. I Oslo ble den første horekunden tatt av politiet natt til søndag.

Forberedt seg
- En god del av kvinnene har forberedt seg på dette. Enkelte har planlagt å reise, mens andre prøver å finne alternative inntektskilder, sier teamleder hos Utekontakten i Bergen, Astrid Gerdts, til iBergen.no.

Har du kjøpt sex i Bergen og vil fortsette å gjøre det? Ta kontakt med iBergen. nos journalist på mail orjan.nilsson@iOslo.no. Du er garantert anonymitet.

- Kan ta seg opp igjen
Utekontakten var ute i Bergens prostitusjonsmiljø både torsdag og lørdag i forrige uke.

- Det var veldig rolig, men det kan også ha med at torsdag var 1. nyttårsdag. Det kan ta seg opp igjen, sier hun og forteller litt om hva de kan gjøre for de prostituerte:

- Vi tilbyr assistanse til de som ønsker å komme ut av prostitusjonen, og en del av kvinnene har gitt uttrykk for en sterkere motivasjon nå etter at lovendringen trådte i kraft.

Les mer: Ja, jeg er en guttehore.

- Inntjeningsbehovet er der
Tall som utekontakten har samlet inn viser at det jobbet ca. 130 kvinner på gaten i Bergen i 2008. På innearenaen var tallet høyere.

- Mange av kvinnene er usikre på hva som faktisk er lov og hva de eventuelle konsekvensene blir. Kvinnene har ulike historier og inntjeningsbehovet er det samme som tidligere, forteller hun.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere