*Nettavisen* Nyheter.

- Horene er usikre på hva som er lov

Foto: Junge, Heiko

Slik er situasjonen i Bergens horestrøk etter at den nye loven trådte i kraft.

05.01.09 09:49

(iBergen.no) 1. januar 2009 var kjøp og salg av sex i Norge en saga blott. I Oslo ble den første horekunden tatt av politiet natt til søndag.

Forberedt seg
- En god del av kvinnene har forberedt seg på dette. Enkelte har planlagt å reise, mens andre prøver å finne alternative inntektskilder, sier teamleder hos Utekontakten i Bergen, Astrid Gerdts, til iBergen.no.

Har du kjøpt sex i Bergen og vil fortsette å gjøre det? Ta kontakt med iBergen. nos journalist på mail orjan.nilsson@iOslo.no. Du er garantert anonymitet.

- Kan ta seg opp igjen
Utekontakten var ute i Bergens prostitusjonsmiljø både torsdag og lørdag i forrige uke.

- Det var veldig rolig, men det kan også ha med at torsdag var 1. nyttårsdag. Det kan ta seg opp igjen, sier hun og forteller litt om hva de kan gjøre for de prostituerte:

- Vi tilbyr assistanse til de som ønsker å komme ut av prostitusjonen, og en del av kvinnene har gitt uttrykk for en sterkere motivasjon nå etter at lovendringen trådte i kraft.

Les mer: Ja, jeg er en guttehore.

- Inntjeningsbehovet er der
Tall som utekontakten har samlet inn viser at det jobbet ca. 130 kvinner på gaten i Bergen i 2008. På innearenaen var tallet høyere.

- Mange av kvinnene er usikre på hva som faktisk er lov og hva de eventuelle konsekvensene blir. Kvinnene har ulike historier og inntjeningsbehovet er det samme som tidligere, forteller hun.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.