RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bodde Nils Olav Bakken (49). Bakken ble funnet drept og sterkt forbrent ved en skogsvei på Veståsen i Søndre Land.
Her bodde Nils Olav Bakken (49). Bakken ble funnet drept og sterkt forbrent ved en skogsvei på Veståsen i Søndre Land. Foto: Henrik Skolt (NTB scanpix)

- Hovedmannen erkjenner straffskyld i Dokkadrapet

Sist oppdatert:
36-åringen som regnes som hovedmannen bak drapet på Nils Olav Bakken i Søndre Land, erkjente straffskyld da rettssaken startet i Gjøvik tingrett.

Det er satt av ti dager til rettssaken, og de tre første dagene skal de tiltalte forklare seg.

En 44 år gammel kvinne, hennes sønn på 20 år og hennes 36 år gamle tidligere kjæreste er alle tiltalt for drap eller medvirkning til drap. 36-åringen skal i vitneboksen først. Han og forsvareren vil forsøke å overbevise retten om at drapet ikke var planlagt.

Erkjente straffskyld

36-åringen så ned i bordet under opplesningen av tiltalebeslutningen, men sa tydelig "ja" da han ble spurt om han erkjenner straffskyld. De to andre nektet straffskyld.

– Vi mener at drapet har skjedde etter forutgående overveielser mellom de tre tiltalte, det man i gamle dager kalte overlegg, sa Klundseter i innledningsforedraget.

Under innledningen fikk retten spilt av flere telefonsamtaler, blant annet en mellom den 44-årige kvinnen og den 36-årige ekskjæresten, der førstnevnte forteller at Kripos har ringt og bedt ham møte til avhør. Dette skjedde mens de tre var siktet, men ikke var kjent med det selv og ikke pågrepet. De avtalte å møtes, og da skjedde pågripelsene.

Funnet brent

Drapet på 49 år gamle Nils Olav Bakken skjedde ved Totjernsvegen på Veståsen i Søndre Land ved 1-tiden natt til lørdag 3. september i fjor.

Politiet mener 20-åringen først la 49-åringen i bakken, og at offeret deretter ble holdt fast, hvorpå kvinnen knivstakk ham i den ene hånden. I den detaljerte beskrivelsen i tiltalen heter det at Bakken deretter ble knivstukket tre eller fire ganger i overkroppen av 36-åringen, før han først ble sparket i hodet og deretter knivstukket av 36-åringen i halsen. Politiet mener at Bakken til slutt ble dratt ut i grøftekanten hvor de tiltalte helte bensin over ham og tente på.

Bakken døde av en kombinasjon av forblødning og varme- og brannskader, ifølge tiltalen.

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere