RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hovedmistenkt var benådet av presidenten

Foto: ANDREW WINNING
Sist oppdatert:
Hevder hovedmistenkt i Madeleine-saken er en innvandrer som døde i 2009.

Portugisisk politi mistenker at en tidligere hotellansatt kan ha stått bak bortføringen av den britiske jenta Madeleine McCann. Det skriver den portugisiske avisen Correio da Manhã, ifølge Daily Mail.

Madeleine forsvant sporløst fra hotellet Ocean Club i Praia da Luz i Algarve 3. juni, 2007. Portugisisk politi jobber angivelig ut fra en teori om at en tidligere ansatt skal ha bortført jenta for å hevne seg på hotellet, etter å ha blitt sparket. Mannen omkom i en ulykke i 2009.

- Benådet
Den antatte hovedmistenkte skal ha vært en innvandrer fra den afrikanske øygruppen Kapp Verde. Han var angivelig nære på å bli utvist fra Portugal etter å ha blitt dømt for tyveri i 1996. Men en slektning forteller til portugisisk media at mannen fikk lov til å bli i Portugal fordi han ble benådet av daværende portugisiske president Jorge Sampaio.

Mannen skal ikke ha vært i politiets søkelys før nå.

- Mannen, som døde 40 år gammel i en traktorulykke i 2009, var ikke på listen over ansatte som ble overlevert politiet i den innledende etterforskningen fordi han ikke jobbet på Ocean Club da Madeleine forsvant, sier en politikilde til avisen Correio da Manhã.

Forsvinningssaken ble opprinnelig henlagt for fem år siden, men ble gjenåpnet av portugisisk politi i forrige uke. Årsaken skal være nye ledetråder i saken.

- Utpekt som mistenkt
Avisen Correio da Manhã hevder den tidligere ansatte nylig ble utpekt som hovedmistenkt av portugisisk politi, etter at telefonregistre angivelig viste at han var i nærheten av åstedet da Madeleine forsvant.

Politikilder hevder overfor avisen at mannen kan ha drept Madeleine fordi forsvinningen fikk så stor medieomtale.

Britisk politi har det siste året gjort sin egen etterforskning i saken, og fått inn tusenvis av tips etter å ha presentert nye fantombilder av mulige mistenkte i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere