RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hovedutfordringen for aksjemarkedet i 2004

Sist oppdatert:
Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning fastslår at 2003 ser ut til å bli et jubelår for alle som har investert i aksjer. Men han ser en stor utfordring i 2004
- Verdens aksjemarkeder hadde en meget god måned i oktober. Målt ved Morgan Stanleys Verdensindeks er børsene opp vel 6 prosent siden utgangen av september. Året som helhet ser ut til å bli et jubelår for alle som har vært investert i aksjer, skriver Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning i fondsselskapets månedsrapport.

Men hva skjer fremover.

- Fremgangen til de børsnoterte selskapene i USA i år har i stor grad vært basert på kostnadskutt, og i liten grad på økte priser eller volum. Her ligger hovedutfordringen for aksjemarkedet i 2004, skriver Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning i fondsselskapets månedsrapport.

- Målt ved S&P 500-indeksen er aksjer i USA opp ca. 19 prosent hittil i 2003. Inntjeningen har imidlertid holdt følge slik at prisen på aksjer i forhold til fortjeneste (P/E) er på omtrent samme nivå som ved starten av året. Analytikerne forventer at bedriftene i gjennomsnitt skal øke sin fortjeneste med 12 prosent neste år, heter det.

- Skal dette slå til må omsetningen til bedriftene begynne å vokse. Fremgangen til selskapene i USA i år har i stor grad vært basert på kostnadskutt, og lite på økte priser eller volum. Her ligger hovedutfordringen for aksjemarkedet i 2004, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere