- Hun er kjøpt og betalt

Politisk ramaskrik mot Senterparti-politiker.

20.09.10 15:04

I helgen ble det klart at Senterpartiet brukte 200.000 kroner fra Troms Kraft og 500.000 kroner fra Eidsiva til mer enn en fagrapport om fornybar energi. Pengene ble også brukt til valgkampen til partiet.

Dette har fått partiets politiske motstandere til å reagere. En av dem som har gått hardest ut er Frps Øyvind Korsberg, som er første visepresident på Stortinget. Det er Senterpartiets Irene Lange Nordahl som får motstanderne til å reagere.

- Troms Kraft har skaffet seg en representant på Stortinget. Hun er kjøpt og betalt av TK (Troms Kraft red. anm.). Det er helt åpenbart at et så stort beløp som 200.000 kroner betyr enormt i valgkampen i Troms, sier Korsberg til iTromso.no.

Angriper Lange Nordahl
Tromsø-representanten Lange Nordahl kom seg inn på tinget med et nødskrik, og Korsberg påpeker at 200.000 kroner fra Troms Kraft er en betydelig sum for politisk annonsering i Tromsø Senterpartietpolitikeren påpeker imidlertid at pengene gikk til partikassen sentralt.

- Det er riktig at jeg satt i bedriftsforsamlingen til Troms Kraft da avtalen ble inngått. Men avtalen var ukjent for meg. Jeg ante ingen ting, sier Irene Lange Nordahl til iTromsø.

Lange Nordahl har sittet i bedriftsforsamlingen i Troms Kraft mellom 2007 og 2009, og sittet i styret til datterselskapet Pronea.

Trekker seg etter bråk
Det er imidlertid ikke bare den rene støtten til Senterpartiet som gjør at det stormer rundt Troms Kraft.

Etter at avisen iTromsø avslørte det utrolige spillet om Troms Kraft, bestemte lederen for bedriftsforsamlingen i selskapet, Tor Zachariassen, å trekke seg. Les NA24s sak om dette før helgen. Avgangen kommer tter at iTromsø avdekket hvordan Zachariassen og Troms Kraft leide inn PR-selskapet First House for å få gjennom en eierskapsmelding, der det ble åpnet for nye eiere i kraftselskapet.

AP-nestoren Zachariassen villle at Troms Kraft skulle ta regningen for den politiske kampanjen, men nå har han bestemt seg for å ta den selv. Saken har også forgreininger dypt inne i Arbeiderpartiet, etter at regjeringens Roger Ingebrigtsen engasjerte seg i saken.

Mandag er det ekstraordinær generalforsamling i Troms Kraft og formannsskapsmøte i Tromsø Kommune. Begge møtene vil omhandle situasjonen i Troms Kraft, og forgreiningene til Arbeiderpartiet og partistøtten til Senterpartiet.

Les flere saker hos NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag