- Hun har erkjent flere av forholdene

BILDET SKAL IKKE BRUKES. FOTOGRAF SKAL HA BETALT FOR ALL FREMTIDIG BRUK.

BILDET SKAL IKKE BRUKES. FOTOGRAF SKAL HA BETALT FOR ALL FREMTIDIG BRUK. Foto: (ÅSA BERGEM)

Politiet har utvidet siktelsen mot den svindeldømte 27-åringen.

28.02.13 23:22

Nettavisen har i en rekke artikler skrevet om en tidligere svindeldømt 27 år gammel småbarnsmor. I januar ble hun pågrepet av tre politibetjenter i sitt eget hjem.

Politiet begjærte fire ukers varetektsfengsling på grunn av gjentakelsesfare, men kvinnen ble løslatt av Oslo tingrett etter to dager.

Politiet anket tingrettens kjennelse i rettsmøtet, men valgte senere å trekke anken.

På daværende tidspunkt var kvinnen siktet for tyveri av 24.000 kroner, 60.000 kroner, 37.000 kroner og borttakelse av flere gjenstander. Politiinspektør Vibeke Schøyen opplyste at alle bedrageri- og tyveriforholdene var begått i prøveperioden i 2012.

Nettavisen kjenner til at kvinnen er anmeldt for minst 50 forhold i perioden 1998 - 2012. Anmeldelsene går på tyveri, bedrageri, skremmende, plagsom og hensynsløs adtferd, og trusler.

TIPS ELLER INNSPILL ? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no eller ring 986 52 678

Tidligere svindeldømt
Kvinnen ble i 2010 dømt for svindel av 16 personer på Finn.no, samt svindel av kommunen hun bodde i på daværende tidspunkt.

Nettavisen kjenner til at kvinnen tidligere er sporet opp og pågrepet av politet, men at det da ikke ble gitt beslutning om pågripelse og ransakelse til tross for at kvinnen flere ganger ikke har møtt opp til avhør.

Schøyen opplyser til Nettavisen at siktelsen er utvidet og at saken er sendt til lagmannsretten.

Politiinspektøren forteller at siktelsen vil bli utvidet til å omfatte blant annet bedrageri i forhold til konsertbilletter, med mer. Hun kunne ikke opplyse om hvor mange flere forhold det er snakk og ville ikke svare på om politiet vet hvor kvinnen befinner seg.

Etter det Nettavisen kjenner til så har kvinnen flyttet fra Oslo til Stavanger.

- Hun er avhørt angående 11 forhold og har erkjent 9 av disse. Nå vil påtalemyndigheten ta stilling til om det skal taes ut tiltale eller om saken skal sendes til avgjørelse ved tilståelsesdom, sier Schøyen.

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

50 personer
Omlag 50 personer har tatt kontakt med Nettavisen og fortalt at de er blitt svindlet eller lurt av kvinnen. En av dem var Tommy Østhagen i Kreativ Catering, som anmeldte kvinnen i 2012.

- Hun lurte oss for til sammen 12.000 kroner, sa Østhagen og la ved anmeldelsen.

Også lokalavisen Telemarksavisa har skrevet om Bjørn Lecomte som ble lurt trill rundt av samme kvinne.

Hun fortalte at mora hennes eide 54 leiligheter i byen, og at denne leiligheten var nedbetalt, så det var derfor hun bare skulle ha 5000 kroner i månedsleie, sa Lecomte.

Fotograf Åsa Bergem fortalte også at kvinnen skylder henne tusenvis av kroner for bilder hun aldri betalte for.

Videre kom firmaet SB-Produksjoner på banen . De fortalte at kvinnen under en kort ansettelsesperiode opprettet falske e-postkontoer og lurte dem til å tro hun hadde solgt billetter for 2.5 millioner kroner. I tillegg fikk hun utbetalt forskudd på lønn på 60 000 kroner.

- Vi anmeldte henne 30.10.2012. Dette var samme dag som vi fant ut av svindelen. På politistasjonen ble det gitt uttrykk for at dette var en svært alvorlig sak som de ville prioritere. Spesielt siden vi er et lite og sårbart selskap. Vi fikk også beskjed om at kvinnen var en kjenning med flere anmeldelser på seg, sa daglig leder Elisabeth Skullerud.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med kvinnen, men har foreløpig ikke lykkes.

Les hele saken: Hun solgte billetter til oppdiktede kunder for millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag