*Nettavisen* Nyheter.

- Hun har store smerter

Foto: (Privat)

Louisa (4) må bli igjen i Tyrkia etter at 34 barn ble matforgiftet.

01.08.13 09:30

- Hun har virkelig store smerter ennå. Det har gått i ett i dag tidlig, forteller mamma Cecilia Røsholm på telefon fra Alanya mens datteren Louisa stønner i bakgrunnen.

- Hun får ikke reise hjem i dag heller. Hun var den av barna som ble hardest rammet av bakteriene, sier mamma Cecilia Røsholm på telefon fra Alanya i Tyrkia. Der har familien feriert på Star Tours resort Blue Village Pascha Bay.

Mandag morgen våknet fireåringen Louisa med 40,4 i feber, oppkast og kraftig diaré. Hun og 33 andre barn ble innlagt på sykehus i Alanya der legene konstaterte skyhøye verdier av bakterier i blodet.

Blant de 34 barn var det ti norske, 19 svenske, fire danske og et barn fra Finland.

Les også: Eksplosjon av farlige feriebakterier

Tirsdag ettermiddag hadde åtte av de norske barna blitt skrevet ut, sier informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås til NTB.

- Louisa får utrolig mye medisiner. Først i går begynte hun å spise og drikke litt, sier mamma Cecilia. Egentlig skulle familien hjem onsdag. Nå blir hjemturen utsatt.

Usikkert
- Vi skulle egentlig reise hjem i dag, men det kan vi jo ikke. Nå vet vi ikke hvor vi skal bo eller noen ting. Jeg har jo reiseforsikring, men hotellet sier de ikke kan gjøre noe før jeg kommer tilbake og fyller ut mer papirer. Det er fryktelig slitsomt. Jeg føler ikke at Star Tour har stilt opp i denne situasjonen, sier en oppgitt mor.

Ennå vet ikke myndighetene hva som forgiftet barna. De første av de om lag 40 prøvene som er tatt på hotellet viser ingen unormale resultater. Disse er tatt av maten, badevannet og personalet. Star Tour håper å få svaret på resten av prøvene i kveld, men opplyser at det kan ta opptil fem dager å få tilbakemelding.

- Personlig tror jeg de ble forgiftet av slushen. Det er noe barna drikker men som vi voksne ikke rører. Før Louisa ble syk hadde hun også fått en pizzabit, men pizza har jo vi også spist. Hennes pizzabit ble litt fuktet av bassengvannet fordi hun spiste den ved bassengkanten. Jeg tror likevel ikke det gjorde henne syk, sier Røsholm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Reisebyrået sier til NTB at de ikke fått beskjed om at noen av barnefamiliene har valgt å avslutte ferien som følge av sykdomsutbruddet. For familien Røsholm ble den siste delen av ferien i alle fall sterkt amputert.

- Min 16 år gamle sønn har vært alene på hotellet siden mandag. Det er mulig at jeg sender ham hjem i dag, sier Røsholm.

- Aldri igjen
- Selv om servicen på sykehuset har vært bedre enn i Norge, så blir det aldri mer en slik type ferie igjen. Dette er jo ikke første gang barn har fått matforgiftning i Tyrkia. Jeg har en følelse av at det er mer bakterier her enn andre steder.

- Og så føler jeg ikke at Star Tour har vært flinke til å følge opp. Jeg hadde håpet at de hjalp oss med hotell og fly i denne situasjonen, men det har ikke skjedd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.