- Hun lever!

Foto: Ramon Espinosa (AP)

- Tusen takk, hvisket tenåringen Darlene Etienne da hun ble hentet ut av ruinene - 15 dager etter jordskjelvet.

28.01.10 10:56

Franske redningsarbeidere vendte tommelen opp og pustet lettet ut da de forsto at jenta som var begravet i ruinene i Carrefour-Feuilles-distriktet i Port-au-Prince etter jordskjelvet kom til å overleve. I en katastrofe som har etterlatt nærmere 170.000 mennesker døde var dette et kjærkomment lyspunkt.

Kraftig dehydrert
Darlene Etienne (16) var kraftig dehydrert og utmattet da hun onsdag varsomt ble hentet ut av ruinene i gaten Lycee Francais i Port-au-Prince - 15 dager etter jordskjelvet. Hun ble brakt videre til sykehus og tatt under intensivbehandling. Jenta hadde overlevd i en lomme inne i en sammenrast bygning, melder nyhetsbyrået AFP.

Naboer hørte gråt
Offisielt satte man sluttstrek for søk- og redningsarbeidet fredag. Myndighetene i Haiti vil at utenlandske redningsarbeidere nå konsentrerer seg om gjenoppbyggingen. Men så hørte franske redningsarbeidere fra naboer til jenta om gråt i ruinene. De hadde begynt arbeidet med å grave henne ut. Det franske teamet kom og hjalp til med å frigjøre henne helt.

- Hadde vanskelig for å snakke
- Da jeg kom dit kunne jeg bare se hodet hennes. Jeg gjorde hullet større. Jeg snakket med henne. Vi ga henne væske intravenøst og i løpet av tre kvarter var hun fri, forteller Claude Fuilla, sanitetssjefen i det franske sivilforsvarets team som sto for denne redningsbragden.

- Vi vet ikke om hun fikk i seg noe væske mens hun lå begravet. Hun hadde svært vanskelig for å snakke, forteller Fuilla.

16-åringen hadde knapt nok krefter igjen da hun ble hentet ut, men fikk fram et «tusen takk» til redningsarbeiderne før hun på båre ble brakt videre til sykehus.

130 hentet ut i live
Ingen hadde våge å håpe på en sånt mirakel 15 dager etter jordskjelvet som ble målt til 7,0 på Richters skala og la store deler av hovedstaden i ruiner. Siden skjelvet skal 130 personer ha blitt hentet ut av ruinene i Port-au-Prince, ifølge AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.