RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun var en solstråle av ei jente

Foto: Tonje Sagen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Elisabeth Alves funnet død i Brasil.

De to små barna til Elisabeth Alves (34) som ble funnet død i Aracati i Brasil fredag, tas hånd om av barnefaren.

Hennes brasilianske samboer er mistenkt for drap, skriver Bergensavisen.

Politiet har startet drapsetterforskning etter at bergenskvinnen ble funnet død i den brasilianske byen Aracati natt til fredag.

Kvinnen ble funnet kvalt hjemme på soverommet. Det ble også funnet et tau på stedet.

Barna er tatt hånd om av barnefaren, som befant seg i São Paulo da kvinnen ble funnet død, skriver Bergens Tidende.

Kvinnen er obdusert, men resultatet er ennå ikke klart.

Samboer mistenkt
Kvinnen brasilianske samboer, som er noen år yngre enn henne, er mistenkt i saken, men nekter for å ha drept henne.

- Han har forklart politiet at hun var død da han fant henne på soverommet, sier stasjonssjef Tharsio Faco i Policia Civil i Aracati til VG Nett.

Mannen ble tatt inn til avhør etter at han varslet en nabo, som igjen varslet politiet.

- Han har status som mistenkt, men er ikke fengslet. Saken er fortsatt i en tidlig fase. Vi etterforsker bredt og går nå gjennom bevismateriale. Vi skal avhøre alle naboer av kvinnen, forteller Faco.

De to barna skal ha oppholdt seg i et annet rom da Alaves døde.

Utenriksdepartementet (UD) er varslet om hendelsen, men har ikke fått noen offisiell beskjed, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad.

- Generalkonsulatet i Rio de Janeiro følger opp saken. De er i kontakt med lokalt politi for eventuelt å få en bekreftelse, sier Lerberg Kopstad til NTB.

UD har også vært i kontakt med kvinnens pårørende.

Kvinnen bodde ifølge avisen i Canoa Quebrada, som er et kjent strandområde i Aracati i delstaten Ceara, nord i Brasil. Alves skal ha bodd i landet i to perioder og har blant annet jobbet med boligsalg.

I Bergen er familie og venner i sjokk over dødsfallet.

- En solstråle

- Hun var en solstråle av en jente. Hun var alltid positiv og i godt humør. Det er bare utrolig trist at hun er borte. Slik beskriver en nær bekjent av kvinnen henne.

- Hun hadde et utrolig pågangsmot, Hun var den som trodde hun kunne finne vann i Sahara, sier han.

Elisabeth Alves har i flere år hoppet fallskjerm og har vært aktiv i fallskjermmiljøet på Voss. Hun deltok flere ganger på Ekstemsportveko på Voss.

- I tillegg til fallskjermhopping har hun alltid vært opptatt av dyr, og spesielt glad var hun av hunder og hester, sier en bekjent.

Tragisk
- Jeg ble svært lei meg da jeg fikk høre om dødsfallet. Det er virkelig tragisk at hun er død, forteller Ronny Abrahamsen fra Askøy som bor i byen Fortaleza, to timers kjøring nordover.

Han traff henne og faren hennes en helg da han var i Canoa Quebrada, som er et kjent strandområde i Aracati i delstaten Ceara, nord i Brasil. Der bodde Elisabeth Alves sammen med samboeren og sine to barn.

- Hun var en utrolig dame. Svært kreativ og utadvendt. Hun drev med boligsalg for et norsk firma og var svært opptatt av dyr, sier Abrahamsen.

Han forteller at de gangene han traff henne, tok hun alltid med seg hesten sin for å ri på stranden i solnedgangen, forteller Abrahamsen som bor i Brasil i vinterhalvåret.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere