RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald (Scanpix)

- Hun var et stort forbilde

Sist oppdatert:
Astrid Bismo i Kreftforeningen tror Grete Waitz vil bli husket for sitt pågangsmot.

(SIDE2:) Grete Waitz kjempet mot kreften i mange år og var en aktiv deltaker i kreftssaken.

Hun var med på å starte foreningen Aktiv Mot Kreft og etablerte Pusterom på Norges kreftsykehus. Pusterom er et trenings- og aktivitetssenter for kreftpasienter, og det første ble åpnet på Oslo Universitetssykehus Ullevål i 2007. I dag har også Haukeland Universitetssykehus og Sykehuset Telemark Pusterom-sentre.

- Stor pågangsmot
Astrid Bismo i Kreftforeningen sier at dette er en trist sak.

- Hun var et stort forbilde for mange innen toppidretten. Og hun var et stort forbilde for folk flest når det gjelder å være i fysisk aktivitet. Hun kjempet lenge for kreftssaken og har gjort en kjempeinnsats, sier hun til Side2.

- Hun vil bli husket av mange som en med stort pågangsmot og som ga andre håp og pågangsmot, sier hun.

Jobbet for kreftssaken
Waitz var ikke bare en motivator for kreftsyke. Hun jobbet også aktivt for å hjelpe pasienter. I februar i år overrakte hun og Aktiv Mot Kreft en ny maskin for kreftscanning til Oslo Universitetssykehus Ullevål, som var den femte scanneren i Norge, skriver TV2.no.

Sammen med Aktiv Mot Kreft prøvde hun også å hjelpe pasientene opp av senga:

- Sofaen blir fort ens beste venn når man blir syk. Jeg lå på sofaen og var en sofapotet ganske lenge. I alle fall for å være meg. Det var først etter at jeg fikk en mail fra Lance Armstrong at jeg motiverte meg til å gå på tredemølla, sa Waitz til VG da Aktiv Mot Kreft ble lansert i 2008.

Oslo Universitetssykehus Ullevål føler de har en dobbeltrolle da Waitz var pasient ved sykehuset, og vil derfor ikke kommentere saken. Nettavisen har ikke lyktes i å komme i kontakt med Aktiv Mot Kreft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere