- Hun var redd for å bli drept

Foto: (Privat)

Det sa ekskjæresten til Lena Westin. Flere ganger kom drapstiltalte på uanmeldte besøk, brøt seg inn og spiste blomster.

25.10.10 21:25

OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Hun var redd for at han skulle drepe henne. Det var i en periode på en måned før det skjedde. Det var jo derfor hun kom og bodde hos meg, fortalte Yngve Nordahl i Oslo tingrett mandag.

Nordahl var sammen med Westin i en liten periode i 2007/2008.

Forholdet var slutt da Westin fryktet for livet. De to hadde likevel hatt kontakt etter bruddet, og i ukene før drapet hadde Westin bodd hos Nordahl fordi hun var redd for å være hjemme.

Nordahl har tidligere fortalt om Westins frykt til iOslo. Du kan lese den saken her: «Trist å vite at de siste minuttene var forferdelige»

Ville ikke hjem
Nordahl fortalte at den drapstiltalte sommeren 2008 hadde kommet på flere uanmeldte besøk og at han hadde oppført seg rart.

Westin hadde begynt å sove på gjesterommet fordi det var det eneste værelset hun kunne låse fra innsiden.

- Hun hadde tenkt å bo hos oss lenger, men hun måtte hjem til Oslo på grunn av et jobbintervju, fortalte Nordahl.

Innbrudd
Da Westin kom hjem 6. august merket hun at noen hadde brutt seg inn i leiligheten. Hun merket at noen hadde brutt seg inn balkongdøren, brukt toalettet og latt inngangsdøren til leiligheten stå åpen.

Den drapstiltalte fortalte i retten tidligere mandag at det var han som hadde vært i leiligheten. Han hadde da kommet for å drepe Westin, men hun var ikke hjemme.

Istedenfor hadde han kommet tilbake og drept henne 9. august. Også da ble han sluppet inn gjennom verandadøren.

Les egen sak: Fortalte hvorfor han drepte Lena

Også bestevenninnen til Lena Westin forklarte seg i Oslo tingrett mandag.

Hadde følelser for ham
Mandag forklarte også bestevenninnen seg i Oslo tingrett. I 2008 bodde de to på forskjellig kant av landet. Likevel hadde de god kontakt, og venninnen hadde med seg e-post i retten som fortalte hvordan Lena Westin hadde det i tiden før hun ble drept.

Bestevenninnen fortalte at den drapstiltalte hadde gjort det slutt på forholdet sommeren 2007. Bruddet hadde gått hardt inn på Westin. Selv om hun hadde hatt nye forhold i året etter bruddet, hadde hun likevel håp om å bli sammen med ekskjæresten, sa venninnen.

Turbulent forhold
Sommeren 2008 begynte han å antyde at de kanskje kunne ha mer kontakt enn de hadde hatt i året etter bruddet. Samtidig begynte han å komme på besøk og oppføre seg svært snodig. Noe som gikk sterkt innover Westin.

Også bestevenninnen fortalte at han hadde kommet på flere uanmeldte besøk. På lik linje med drapsdagen hadde han klatret opp på hennes veranda.

- Hun var redd for ham. En gang når hun var inne i leiligheten så hadde hun sett noen på balkongen, fortalte bestevenninnen i retten. Før vitneforklaringen hadde Nettavisen hørt den sammen historien fra en annen venninne.

Denne hendelsen skal ha skjedd i midten av juni.

Spiste blomster
- Jeg chattet med henne på msn da hun fortalte at ekskjæresten sto på terassen. Han satt i blomsterbeddet og spiste blomster, fortalte venninnen til Nettavisen.

- Hun var redd og jeg spurte om hun ville komme til meg og sove over.

Det hadde Westin avslått. Istedenfor skal hun i følge bestevenninnen ha sluppet ham inn, og de to skal ha kranglet.

To måneder senere hadde han drept henne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag