*Nettavisen* Nyheter.

- Hun var sliten og frustrert

Foto: (Henrik Arneberg, Nettavisen)

16-åringens bistandsadvokat forteller at jenta var sliten og ble frustrert over Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsens spørsmålsstilling.

10.10.12 19:44

LILLEHAMMER (Nettavisen): Den 16 år gamle jenta opplevde spørsmålene til forsvarer Mette Yvonne Larsen som så vanskelige at hennes bistandsadvokat til slutt ba henne om å roe seg ned.

16-åringen forlot vitneboksen gråtende og søkte nok en gang trøst hos bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal, da retten tok pause relativt kort tid etter at advokat Yvonne Larsen hadde startet sin utspørring. Da retten skulle settes igjen, forlot jenta og bistandsadvokaten salen.

Da retten omsider ble satt igjen, henvendte Braathen Hjortdal seg til aktørene og rettens administrator:

- Utspørringen er en ekstremt stor belastning for fornærmede. Jeg vil be om at det går roligere for seg videre, sa hun da jenta kom tilbake og satte seg i vitneboksen.

Les også:

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Satt sammen i vitneboksen
Det hele endte med at Braathen Hjortdal satte seg ved siden av sin klient, da hun gjorde et siste forsøk på å gjennomføre utspørringen.

Larsens viktigste oppgave i denne omgangen er å plukke fra hverandre det faktiske grunnlaget i jentas forklaring. Ved å så tvil om påstander 16-åringen hevder er riktige, kan Larsen svekke tilliten til også resten av forklaringen.

Øygards forsvarer uttrykte selv ved flere anledninger at hun var ukomfortabel med situasjonen, der hun var nødt til å spørre ut en gråtende ungdom, fullstendig oppløst i tårer.

- Jeg har ikke veldig lyst til å spørre ut ei jente som hulker, sa hun til dommeren og ba om at retten ble avsluttet tidligere. Da hadde Yvonne Larsen allerede spurt 16-åringen gjentatte ganger om hun virkelig ønsket å fortsette. Hun foreslo også å lukke retten for publikum.

Rettens administrator valgte å høre på Larsen og avsluttet dagen tidligere enn planlangt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roald, Berit

- Det ble for mye
Etter dag to i retten hadde bistandsadvokaten følgende å si om situasjonen der hennes klient brøt sammen:

- Hun var svært sliten og ble frustrert over forsvarerens spørsmålsstilling. Det ble rett og slett for mye for henne.

Jenta skal ha sagt til Braathen Hjortdal at hun var sliten og ikke orket mer.

Bistandsadvokaten fortalte at hun i utgangspunktet hadde håpet på at utspørringen skulle bli ferdig i løpet av dagen.

- Grunnen til at jeg ønsket dette var selvfølgelig fordi jeg ville at forhandlingene skulle fortsette slik at hun kunne bli ferdig i dag.

Mange ville vite hva bistandsadvokaten tenkte om Mette Yvonne Larsens utspørring.

- Jeg mener ikke forklaringene har sprukket etter utspørringen. Mitt inntrykk er at hun gjorde det vanskeligere for min klient fordi hun ikke hørte ikke på svarene hun fikk. Hun spurte gang på gang om de samme tingene, sa Braathen Hjortdal.

- Hva tenker hun om å høre på forklaringen til den tiltalte?

- Hun har ikke gitt uttrykk for at hun gruer seg til Øygards forklaring i morgen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.