*Nettavisen* Nyheter.

- Hund angrepet av ulv i skiløypa

Foto: (Henry Bakkejord/Privat)

Midt under en skitur opplevde Henry at en ulv angrep hunden hans.

22.03.13 12:57

Onsdag kveld denne uken var Henry Bakkejord ute på treningstur med sine tre hunder. Det som skulle være en hyggelig treningstur forløp seg plutselig til et mareritt.

- Det var en ordentlig ubehagelig opplevelse, sier Bakkejord til Nettavisen.

Den skiglade hundeeieren forteller at ulveangrepet skjedde to kilometer fra boligen hans i Enebakk.

- Jeg har en fast skiløype på cirka 10 kilometer som jeg pleier å gå flere ganger i uka. På runden min er det enkelte områder med smale løypepartier gjennom skogen, og det var her jeg opplevde situasjonen, sier han.

Ifølge Bakkejord løp to av hundene hans om lag 50 meter foran han.

- Jeg ser hundene forsvinner rundt en sving i et dalsøkk og kommer stakende etter. Plutselig hører jeg et skrik. I det jeg kommer rundt svingen ser jeg en av hundene komme løpende mot meg, mens den andre ligger under litt bortenfor med det som ser ut som en stor hund oppå seg, sier han.

Les også: Slik blir påskeværet

- Bet etter bakbeina
Hundeeieren så imidlertid raskt at det ikke var snakk om en hund , men en ulv.

- Den var i ferd med å bite tak i bakbeina til hunden min, men jeg klarte å unngå dette ved å kjøre rett inn i ulven. Heldigvis angrep den meg ikke, men ble skremt og stakk av gårde, forklarer Bakkejord.

Han beskriver situasjonen som absurd. Oppforingen hans til alle hundeeiere er å bruke bånd på tur.

- Man bør ikke slippe løs hundene i marka. At ulver er såpass nært inn på mennesker er ikke bra. Jeg kan akseptere ulv i enkelte områder, men når ulven etablerer seg i nærmiljø der man bor er det ikke bra, sier han.

Bakkejord forteller at han frykter at ulv etablerer seg enda nærmere boligområdene på Enebakk.

- Jeg bor litt utenfor sentrum i Ytre Enebakk og har alltid sluppet ut hundene fritt rundt huset mitt. Jeg vet ikke om jeg tør dette lenger. Ulvene kan jo trekke ned til bebyggelse å luske mellom husene, sier han.

Statens Naturoppsyn bekrefter
Statens Naturoppsyn bekrefter at de har vært i kontakt med Bakkejord og mottatt bilder av ulvespor.

- Vi har fått melding om at en hund skal ha blitt angrepet av ulv i ei skiløype i Østmarka i Enebakk onsdag. Ut fra beskrivelsen vi har fått og stedet dette skjedde, har vi ingen grunn til å betvile at historien stemmer, forteller Jan Huseklepp Wilberg i Statens Naturoppsyn til rb.no.

- Eieren oppfattet det som et angrep mot hunden. Og det er ikke helt uvanlig at ulv går til angrep på hunder, særlig under jaktperioder. Men i Østmarka har jeg ikke hørt om at dette har skjedd tidligere, sier Wilberg.

Han understreker at han ikke har vært på stedet der angrepet skal ha skjedd, og derfor heller ikke har sett spor eller gjort andre vurderinger.

- Hundeeieren har sagt at jeg skal få tilsendt noen bilder av sporene, så jeg skal se på det når bildene kommer. Men utover det er ikke dette en sak vi vil følge opp på noen måte, sier Wilberg.

- Er det fare for at ulv skal gå til angrep på mennesker i slike tilfeller?

- Risikoen for det er veldig liten, det er først og fremst angrep mot hund det er en risiko for, sier Wilberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Henry Bakkejord/Privat)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag