- Hunden var levende da den ble dumpet i sjøen

Foto: (Helge Grønningen)

Desperat eier skal ha låst sin fem år gamle hund inn i et bur og dumpet den i sjøen.

27.08.13 20:22

Det opplyser lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eriksen, til Nettavisen.

Ifølge Eriksen var det konkrete tips som førte til at politiet klarte å spore opp den tidligere hundeeieren.

- Vi fikk en rekke tips og klarte å spore opp den sannsynlige eieren. Han har forklart at han ikke lenger klarte å ta vare på hunden, og heller ikke hadde råd til å avlive den. Vi kommer ikke til å bruke mer ressurser på å obdusere hunden, sier lensmannen og legger til:

- Selv om jeg selv er hundeeier og syns denne saken er forferdelig, så er det viktig å huske på at det er snakk om et dyr. Nå vet vi hva som har skjedd og vil ikke bruke mer ressurser på saken.

Eriksen opplyser at mannen er anmeldt.

- Nå skal politiet skal gjøre seg ferdig med etterforskningen, før den sendes videre til påtalemyndigheten.

- Trodde ikke hunden var ekte
Nettavisen skrev 26. august om 42 år gamle Helge Grønningen og hans far som fant en død hund i et bur i fjæresteinene i Lensvik i Agdenes kommune i Sør-Trøndelag.

- Vi hadde vært på båttur og skulle legge til kai da vi så et bur liggende i fjæra. Inni buret lå det en død hund. I buret til hunden lå det blant annet et pledd og et bånd, fortalte Helge til Nettavisen.

42-åringen fortalte at han dro buret på land og varslet politiet.

- Jeg ble ganske satt ut da jeg så hunden i buret og trodde faktisk ikke at den var ekte. Den var både oppblåst og kompakt, forklarte han.

Les hele saken: - Grusomt hvis den ble dumpet levende

- Grusomt og hjerterått
Dyrebeskyttelsen har tidligere uttalt at det ikke er første gang de hører om katter eller hunder som dumpes på sjøen. Organisasjonen reagerte kraftig på nyheten.

- Det er grusomt og hjerterått. Det finnes andre alternativer. Man kan få hunden omplassert eller gå til dyrlege for å avlive den, sa Inger Karin Stoppenbrink i Dyrebeskyttelsen.

- Dersom dette er måten man har valgt å avlive en levende hund så er det totalt uakseptabelt. Det samme gjelder om hunden er død på forhånd, og en kvitter seg med dyret på en slik måte, sa lensmann Eriksen til Adressa.no. som først omtalte saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.