*Nettavisen* Nyheter.

- Hunder brennes levende

Hevder det brukes fem millioner euro på å drepe hunder med slagvåpen, stikkvåpen, skyting og gift.

12.12.13 15:18

Mandag ettermiddag ble det arrangert en demonstrasjon utenfor Romanias ambassade. Hensikten var å belyse den grusomme behandlingen hunder utsettes for i Romania.

Arrangørene opplyste i forkant av demonstrasjonen at det ville bli overlevert et brev til den rumenske ambassadøren, der det stilles krav om en human behandling av hjemløse dyr, i tråd med bestemmelsene i EU og Lisboatraktaten.

- Dette handler om at vi skal vise vår motstand mot Romanias behandling av gatehunder. Det er 2,5 millioner gatehunder i Romania, sier Norun Haugen, som arrangerer demonstrasjonen, til Nettavisen.

- Brennes levende
Hun forteller at løshunder blir fanget på gaten og plassert i offentlige mottak. Her blir de, ifølge Haugen, systematisk drept med slagvåpen, stikkvåpen, skyting og gift, og i noen tilfeller brennes de levende.

- Romania bruker fem millioner euro hvert år på å drepe hunder. Det kan vi dokumentere. Det gjør de istedenfor å sterilisere dem, sier hun.

Haugen sier også at det er store problemer med folks holdninger til hunder.

- Folk bare dreper og slår hunder på gaten uten at de blir straffet, og når det gjelder de offentlige mottakene, så er det rene dødsleirer. Myndighetene betaler blant annet private firmaer til å hente hundene for deretter å kjøre dem ut av byen og til mottak der de blir brent levende, sier hun.

- Det er en veldig forferdelig situasjon, sier Haugen.

- Dyr kan ikke prate for seg selv
- I Romania er det svært mange fattige mennesker som lever under elendige kår. Er det ikke viktigere at myndighetene konsentrerer seg om dem?

- Det er et argument som ofte blir brukt mot dyrevernere. Selv om det er mange mennesker som lider, så er ikke de i noen særstilling til å få hjelp. Mennesker kan prate for seg, men det kan ikke dyr, så noen må prate for dem. En annen ting er at de (rumenske myndigheter) bruker allerede fem millioner euro på å drepe hunder, som de heller kan bruke på å hjelpe dem, sier Haugen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ingen kommentar
Den rumenske ambassaden i Oslo forteller til Nettavisen at det er et titall demonstranter på plass ved 15-tiden mandag ettermiddag.

- Vi er informert av politiet om at det skal avholdes en demonstrasjon utenfor ambassaden. Men ingen av demonstrantene har kontaktet oss og fortalt oss hva de skal protestere mot. Derfor kan jeg ikke kommentere saken, sier ambassadesekretær ved den rumenske ambassaden i Oslo, Vasile Ungureanu, til Nettavisen.

- Det dreier seg om Romanias behandling av gatehuder. Hva kan du si om det?

- Jeg er ingen ekspert på området, og kan derfor ikke kommentere saken, sier han.

HTML EMBED

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.