RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hva bør min kone veie?

(Foto: Privat)
Sist oppdatert:
Lege Sofie Hexeberg svarte på Side2-lesernes spørsmål.

(SIDE2): Legen Sofie Hexeberg har skrevet tre kostholdsbøker i serien «Frisk med lavkarbo» og hun har solgt hele 100.000 eksemplarer av bøkene «Nytt liv med riktig mat» «100 oppskrifter» og «Frokost og lunsj».

På den siste boka «Frokost og lunsj» har hun med seg kostholdsveileder Birthe Storaker og dette er en bok som gir deg tips om hva du kan velge av lavkarboalternativer til nettopp frokost og lunsj. Alle oppskriftene er korn- og glutenfrie og uten tilsatt sukker og gjær.

Forståelig for de fleste
Hvorfor hennes bøker er blitt så pupulære tror hun har en naturlig forklaring;

- Jeg tror den første boken solgte bra fordi veldig mange kjente seg igjen i pasienthistoriene. Dessuten var fagstoffet forståelig for de fleste, som for eksempel forklaringene på blodprøvene. Oppskriftsbøkene har enkle oppskrifter som er lette å lage og mange har behov for erstatninger for brød, poteter, ris og pasta.

- Hår, hud og negler penere
Om hvorfor et kosthold basert på matvarer som inneholder lite karbohydrater er veien å gå, har Hexeberg dette å si:

- Det er tilnærmet den maten vi er tilpasset å spise. Blodsukkeret holdes stabilt og du får mer energi, går ned i vekt eller holder vekten, mageproblemer forsvinner hos mange, hud, hår og negler blir bedre, og smerter i muskler og skjelett reduseres eller forsvinner. Dette er bare noen av de tingene som gjør at lavkarbo-kosthold er riktig, mener legen.

Noen av spørsmålene hun får aller oftest er:

Hva skal man spise istedenfor brød,poteter, ris, pasta?

Er ikke alt dette fettet farlig?

Hva med kolesterol?

Sofie Hexeberg svarte på mange av lesernes spørsmål torsdag. Svarene hennes ser du under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere