RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hva gjorde han foran alteret?

Sist oppdatert:
Klokkeren Roald Bjerke ble trolig drept med en sølvmugge en gang mellom klokka fem på ti og sju minutter over ti. Det er de foreløpige konklusjonene politiet har kommet til i TV 2 Nettavisens påskekrim «Dødelig kollekt». Her er sjette del.

Du kan også lese påskekrimmen på tekst-tv (fra side 630), og på mobil: wap.tv2.no

Tidligere deler av «Dødelig kollekt»:
Del 1: Hvem drepte klokkeren?
Del 2: - Må ha overrasket tyven
Del 3: Ingen mistenkte
Del 4: - Det er blod på kollektbøssa
Del 5: Drept med en sølvmugge

William Wisting følte behov for å tenke og hadde ingenting imot at kirketjeneren forsvant ut på bakrommet. Han tok en bit sjokolade og lot den lunkne kaffen smelte den i munnen mens han satt tilbakelent og lot hjernen selv få hoppe frem og tilbake blant alle opplysningene han hadde samlet.

Nils Hammer var i ferd med å skrelle en appelsin da Wisting åpnet øynene og reiste seg fra kirkebenken.

«Lysene,» sa han og skrittet opp mot alteret. «Hvem tente alterlysene?»

«Du hørte ham jo selv,» svarte Haber. «Kirketjeneren gjør alt.»

«Hva med klokkeren,» spurte Hammer og pekte i retning liket med en halvskrelt appelsin. «Tror du det var en av de enkle oppgavene han var satt til?»

«Nei,» konstaterte Finn Haber. «Lommene hans er tomme, og det ligger ikke noen fyrstikker eller lighter der.»

«Men hvis ikke klokkeren overrasket en tyv, og han ikke tente lysene,» tenkte Wisting høyt. «Hva gjorde han da foran alteret.»

«Kanskje han ba til Vår Herre,» gliste Hammer.

«Kanskje,» mumlet Wisting. «Kanskje det. Men hvorfor bli stående med ryggen mot morderen?»

Han fikk ikke noe svar og ble stående og stirre på det hvite kubbelyset. Han fulgte strømmen av størknet stearin nedover staken med blikket og så hvordan den flytende massen hadde blandet seg med blodsprut på alterduken. En klump med levret blod hadde havnet på den oppslåtte bibelen og laget en rød strek under en verselinje; Å se, synderen bøyer hodet i bønn og ber om tilgivelse. Wisting kikket ned på den døde som lå med bøyd nakke. Synet gjorde ham tanketung.

«Hva tror du om fingeravtrykk?»

Wisting snudde seg rundt og henvendte seg til kriminalteknikeren mens han pekte på den ødelagte kollektbøssa i første benkerad.

«Hvis drapsmannen ikke hadde hansker, kan jeg nesten garantere deg at han har satt igjen avtrykk både på kollektbøssa og sølvmugga,» svarte Haber. «Men jeg må selvsagt ha en mistenkt å sammenligne avtrykkene med.»

«Det skal du få,» svarte Wisting lurt. «Har du en røyk?»

Finn Haber stirret forundret på etterforskningslederen før han dro en sigarettpakke opp av bukselomma og bød den frem. Wisting grep hele pakken og gikk med bestemte skritt mot døren til sakristiet.

«Hva skal du?» spurte Haber.

«Noe jeg alltid har hatt lyst til.»

Del 7 av «Dødelig kollekt» finner du her(fra torsdag kl. 10)

Har du avslørt morderen? Send sms med KRIM etterfulgt av ditt tips til 1984 (3,-/mld), og bli med i trekningen av en SonyEricsson S700.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere