- Hva mener du, Erna?

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Siv ber om klare innvandringssvar fra Høyre-lederen.

02.09.10 16:00

Frp arrangerer torsdag strategiseminar, hvor temaet til Christian Tybring-Gjedde sist uke: Innvandring er helt sentralt.

Tybring-Gjedde kommer på nettreff i Nettavisen fredag klokken 11. Du kan allerede nå stille ham spørsmål nederst i artikkelen.

Siv Jensen (Frp) åpner for samarbeid med Høyre, men mener den største bøygen er partienes innvandrings- og integreringspolitikk.

- Hva vil Høyre?
- Vi er usikre på hvor Høyres ståsted i innvandrings- og integreringsdebatten. Ønsker de å stramme inn eller ikke, spør hun.

Jensen ønsker en debatt om innholdet:

- Frp vil ikke at det bare skal handle om hvor mange som kommer til Norge, men om at vi skal leve sammen. Jeg ønsker derfor å vite Høyres ståsted, sier partilederen.

Jensens resonnerer videre slik:

- Vi lever i et samfunn som er likestilt. Samtidig blir kvinner her til lands kjønnslemlestet fordi vi lukker øynene. Vi lever i et fritt og demokratisk samfunn, likevel skjer dette. Frp er imot dette. Hvis folk mener at vi ikke skal ta denne debatten i Norge, er jeg uenig. Dette er en debatt vi skal ta hver eneste dag, sier hun.

Høyre klart foran
Høyre har ligget foran Frp på de siste meningsmålingene.

Mens Høyre kan vise til et snitt på augustmålingene på 26,8 prosent, ligger Frp på 22,9 prosent - noe som tilsvarer valgresultatet i fjor.

- Frp har begynt på en nedtur. At Høyre vokser på deres bekostning, er vanskelig å forstå, fordi de i egne øyne gjør ting rett, uttalte valganalytiker og professor Anders Todal Jenssen til Nettavisen tidligere i uken.

Jensen er ikke enig i analysen:

- Vi har hatt flertall på flere målinger i det siste, og de viser en klar ny trend: vi vokser samtidig. Vi spiser ikke av hverandre.

- Det er forskjell på oss
Jensen mener hovedfokuset fremover må være hvilken politikk Frp og Høyre kan føre etter neste stortingsvalg.

- Det er forskjell på Frp og Høyre. Vi må derfor finne ut hvordan vi kan samarbeide, sier hun.

Partilederen utelukker ikke samarbeid med også de andre borgerlige partiene etter valget.

- Men vi kommer aldri til å støtte en regjering vi ikke er en del av, sier hun.

Leder av Oslo Frp, Christian Tybring Gjedde, kommer til Nettavisen fredag klokken 11. Hva lurer du på? Still spørsmål her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.