Gå til sidens hovedinnhold

- Hvem vil filme sin egen voldtekt?

NOKAS-dømte Erling Havnå er ikke fornøyd med den kommende ransfilmen.

For seks år siden var Erling Havnå med på norgeshistoriens mest omtalte ran, der blant annet politimannen Arne Sigve Klungland ble drept. Nå er filmen om ranet ferdig filmet, og dermed er det ikke lenge til filmen kommer på norske kinoer.

Det synes Havnå er horribelt.

- Etter ranet gikk ledende personer i Stavanger ut i pressen og sa at dette var en voldtekt av byen. Hvem er det egentlig som vil filme sin egen voldtekt, sier Havnå til NRK.

Det han sikter til er at Stavanger kommune har lagt til rette for at filmteamet har kunnet laget sin film.

- Det blir å gjøre dette spennende og glorifisere det vi gjorde. Jeg synes det blir galt. At Stavanger kommune støtter en sånn sak, mener jeg er horribelt.

Politiets Fellesforbund Arne Johannessen er langt på vei enig med ransdømte Havnå.

- Det jeg reagerer mest på er tidsaspektet. Det er grunn til å stille spørsmål ved om det er denne måten man skal fremstille kriminelle på. Det kan være med på å motivere enkeltpersoner til kriminell aktivitet, sier Johannessen.

Filmens produsent Jan Aksel Angeltvedt sier derimot at han sover godt om natten.

- Vi har prøvd å gå inn i materialet og mener jo at det er plass til en film om denne hendelsen. Vår film er et forsøk på å ta ranet tilbake, fremstille det så enkelt, brutalt og usminket som det faktisk var, sier han.

Han sier at de har vært i kontakt med mange av de rammede personene etter hendelsen, inkludert deler av familien til Klungland, og mener at filmen ikke kommer for tett opp mot hendelsen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto