RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvor blir asylsøkerne av?

Foto: Lis M. Homdal/Nettavisen
Sist oppdatert:
Lukkede asylmottak trengs, for å hindre at asylsøkerne forsvinner i landet, sa Siv Jensen (Frp) i dag i Oslo sentrum.

Lørdag holdt Fremskrittspartiet valgkamparrangement i Spikersuppa i Oslo sentrum.

Partileder Siv Jensen manglet ikke kritikk mot statsministeren, og angrep blant annet regjeringens asylpolitikk.

Lukkede asylmottak
- Vi har tatt i mot rekordmange asylsøkere til Norge, vi tar inn flere enn hva Danmark og Finland gjør til sammen, påpekte Jensen.

Fremskrittspartiet ønsker å opprette lukkede asylmottak. Norske myndigheter har altfor liten kontroll over asylsøkerne, mente Jensen.

- I dag kommer asylsøkerne på Gardermoen, og får der en bussbillett til UDI og bes melde seg der. Men tror du de gjør de? Nei, de forsvinner jo, sa Jensen.

En raskere saksbehandling trengs også, mente Jensen.

- Det er snakk om folks verdighet. Man skal ikke trenge å gå og vente i årevis på en avklaring av ens egen skjebne, sa Jensen.

En raskere saksbehandling, gir også asylsøkerne mulighet til å komme raskere i gang med å lære seg norsk, påpekte partilederen.

- Det er uinteressant for meg hvilken bakgrunn asylsøkerne har, så lenge de integrerer seg og tar del i det norske samfunnet, sa Jensen.

Hun la til: - Dette viser bare at Jens Stoltenberg er forferdelig dårlig til å gjennomføre tiltak som virker.

Utfordret Storberget
Nylig presenterte politidirektoratet ny bunnrekord i oppklaringsprosenten i kriminalsaker.

- Bare i Oslo blir kun 19 prosent av sakene oppklart. Det betyr at 81 prosent av de kriminelle handlingene aldri blir oppklart, fortalte Jensen.

Hun fortsatte: -Blant annet har vi flere rumenske bander som har kun ett mål: nemlig å raide norske byer en etter en.

Jensen benyttet anledningen til utfordre Storberget:

- Hadde det vært tak i han, hadde han frigjort et betydelig antall av UPs personell, som kunne ha tatt fatt i disse sakene, mente Jensen.

Hun fortsatte: - Oslo har 280 politifolk og 180 patruljebiler som er pålagt å kreve inn penger til politibudsjettet. Dermed bruker man mer tid på å måle fart, enn å løse kriminalsaker, fortalte Jensen.

- Flytt finansieringsansvaret
Frp vektlegger også at finansieringen av eldreomsorgen må endres.

- Slik det er nå, bevilger Stortinget penger til alle landets kommuner. Men finansieringsansvaret må flyttes over til staten, til folketrygden. Da kan man ikke skylde på noen andre, hver gang en klage ikke blir behandlet, sa Jensen.

Hun vektla også valgfrihet for den enkelte.

- Stadig flere eldre har tatt i bruk private løsninger i hjemmetjenesten, og er fornøyd med det. Den retten vil nå regjeringen ta fra de eldre, og det må ikke skje, konstaterte Jensen.

- Fjern formuesskatten og bomstasjonene
- Skatt er snakk om hvor mye staten kan rappe fra deres lønningsposer - og den må senkes, sa Jensen.

Frp vektlegger to hovedårsaker: at de som tjener lite, skal få større muligheter til å klare seg selv av egen inntekt, og at det skal bli lettere for arbeidsgivere å ansette nye folk.

Formuesskatten bør fjernes totalt, mener Frp.

- Stoltenberg sier at formuesskatt må man ha for ha beskatte de rike. Når han snakker så virker det som om at dette kun gjelder 20-30 personer, sa Jensen.

Men ifølge henne er det hele 800.000 nordmenn som betaler formuesskatt.

- Og 200.000 av disse er minstepensjonister og trygdede! Dette er blant annet mulig fordi enkelte har klart å betale ned boliggjelden, hvor boligen så har steget kraftig i verdi. Dette fører til at minstepensjonister betaler formuesskatt. Bare det er god nok grunn for meg å heve formuesskatten, understrekte Jensen.

Det er ikke bare formuesskatten Frp ønsker å fjerne.

- Når man hører på Stoltenberg, så virker det som om kommunene trygler om å få bomstasjoner. Men dette er bare tull. Dersom en ny vei skal vurderes av Stortinget, kommunen nemlig også sende søknad om bomstasjon, sa Jensen.

Jensen har nylig vært på Gjessheim, hvor hun traff en sykepleier.

- Hun fortalte meg at på grunn av de nye bomstasjonene, så betalte hun nesten 2000 kroner i måneden bare for å komme seg fram og tilbake på jobb. Ingen busser går, og for meg er dette helt urimelig, sa Jensen.

Hun la til: - Dersom Frp kommer i regjering, lover jeg dere at vi vil fjerne alle bomstasjoner fra 1. januar 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere