- Hvor kom den muren fra?

Foto: (RB/Hallstein Flesland)

Hallstein Flesland fikk plutselig en sju meter høy mur som nabo

11.06.12 21:28

Det er utbyggerne av et nytt felt i Løkenåsen i Fet kommune som har satt opp en sju meter høy mur ved huset til den tidligere Fet-ordføreren.

- Jeg var selvsagt klar over at det skulle bygges i Løkenåsen, men jeg har aldri fått noe nabovarsel for en slik gigantisk mur eller sett forslaget til detaljreguleringsplanen, sier Hallstein Flesland til Romerikes Blad.

- Jeg kjøpte dette huset for noen år siden og leide det bort til sønnen min. Selv er jeg bestyrer på Skjatvet gård i Gan og bor der. Nå har jeg tatt denne saken opp med Fet kommune og med firmaet som står ansvarlig for utbyggingsprosjektet, Leikvin Boligutvikling A/S, sier den tidligere ordføreren.

Spurte etter planen

- Jeg etterlyste forslaget til detaljreguleringsplan før høringsfristen gikk ut, men hørte aldri noe. Etter det jeg har brakt i erfaring er det aldri blitt framlagt noen plan. Tegninger i forbindelse med utbyggingen har jeg heller ikke sett, sier eksordføreren.

- Hvordan vil du forfølge saken?

- I et brev til kommunen ber jeg om at arbeidene i denne delen av Løkenåsen om nødvendig blir stanset til de nødvendige planer er utarbeidet og vedtatt. Det er svært viktig at Fet kommune ikke gir utbygger noen form for dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene, sier Flesland.

Mer trafikkstøy

- Etter at den høye muren ble bygget mener vi å registrere en vesentlig økning i støyen fra trafikken på riksvei 22. Dette skyldes trolig at muren i stor grad reflekterer støyen, mens den myke skogbunnen, som opprinnelig lå i skråningen, absorberte støyen slik at den ikke var så plagsom, mener Hallstein Flesland.

- Flesland har vært med på prosessen hele tida. Vi er overrasket over at han tar opp denne saken nå, sier daglig leder Jan Lilledahl i Leikvin Boligutvikling A/S til Romerikes Blad.

- Fikk Hallstein Flesland noe nabovarsel om at det skulle bygges en syv meter høy steinmur ved siden av huset hans?

- Ja, han var orientert om det.

- Fikk han denne informasjonen skriftlig?

- Nei, han fikk ikke et formelt nabovarsel. Vi trodde ikke det var nødvendig, sier Lilledahl.

- Vi skal ha en befaring i neste uke og drøfte saken videre, sier Hallstein Flesland til avisen.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.