RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvor skal jeg ellers kjøre?

STOPPET: Her var det tre biler som hadde kjørt ureglementert i kollektivfeltet.
STOPPET: Her var det tre biler som hadde kjørt ureglementert i kollektivfeltet. Foto: Atle Jørstad
Sist oppdatert:
Sjåføren skyldte på totalt trafikkaos da han snek på E 18. Det kjente han på lommeboka.

(iOslo.no) Torsdag var iOslo.no med på en trafikkontroll ved Vækerøtoppen på E18 inn mot Oslo. Ti biler ble tatt i kontrollen, åtte for kollektivfeltsniking og to for mobiltelefonbruk. Og unnskyldningene for kjøringen varierte stort.

Mens en budbilsjåfør spurte hva han ellers skulle gjøre, siden det bare er to lovlige felt på stedet. En annen mann hadde en ganske annen forklaring.

Er noen unnskyldninger gode nok til å slippe unna? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken.

- Jeg trodde jeg skulle kjøre av her. Jeg så på GPS-en, for jeg er ikke kjent her. Det er kjedelig, og jeg har aldri gjort det før, sa føreren til iOslo.no.

En annen fører sier at han aldri kjører bil, og denne ene gangen var det selvfølgelig kø. Det passet ham dårlig, siden han skulle i et møte.

Har du en god eller irriterende historie fra trafikken? Tips oss på tips@ioslo.no, eller send mms-bilde til 1084 - emne io.

Politioverbetjent Jan Arne Pedersen ved Trafikkorpset forteller at det er få unnskyldninger de ikke har hørt før.

OVERRASKET: Fredrik Landsverk Mo var overrasket over at de ikke tok flere snikere torsdag.

- Noen mener i fullt alvor de letter køen ved å kjøre i kollektivfeltet, men det er jo helt feil, sier Pedersen.

Faktum er selvfølgelig at de utelukkende skaper mindre flyt i trafikken, fordi de svinger inn i køen lenger fremme. Det gjør at andre biler må bremse opp og vike.

En del beklager
Ellers forteller Pedersen at mange bare har dårlig tid og er stresset.

- Noen sier at de bare tok en sjanse, beklager, vedtar boten og kjører videre. Slike mennesker er veldig greie å forholde seg til, sier Pedersen.

På noen steder er folk imidlertid verre enn andre, og Vækerøtoppen er et slikt sted.

Ofte kontroller
- På E18 ved Vækerø er det mange overtredelser, og her har vi ganske ofte kontroller. På et par timers-kontroller pleier vi å ta 20 til 25 stykker, men så er det også mange som slipper unna når vi er opptatt med andre, sier Pedersen.

Han forteller at dersom alle betjentene på kontrollstedet er opptatt med å gi forelegg til andre snikere, kan de ikke stable opp kø av lovbrytere.

- Er vi opptatt med andre har vi ikke sjanse til å stoppe snikerne. Mange ser oss og legger seg inn i riktig fil igjen, sier Pedersen.

Bruker sunn fornuft
Torsdag satt imidlertid en av politimennene klare på sin motorsykkel da snikerne kjørte forbi. Dermed klarte han å stoppe to personer som kjørte mens de snakket i mobiltelefon. Politibetjent Fredrik Landsverk Mo (33) forteller til iOslo.nos reporter på stedet at de kontrollerer både belter, mobilbruk, mangler på bilen og oblater, selv om hovedfokuset er bruk av kollektivfeltet.

Og han sier de innimellom ser mellom fingrene på snikingen.

- Vi bruker sunn fornuft. Hvis noen er på vei til sykehuset, for eksempel i forbindelse med fødsler, sier Landsverk Mo til iOslo.no.

Noen er fornøyde
Pedersen forteller at de gjerne får gode tilbakemeldinger på sine kontroller.

- Det kjører jo flere tusen lovlydige folk forbi, som irriterer seg over de som sniker. Da får vi ofte tommelen i været, og noen som tuter, vinker og hilser. Så vi får mye positive tilbakemeldinger, bortsett fra de vi stopper. De er gjerne litt gretne, avslutter han.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere