*Nettavisen* Nyheter.

- Hvorfor ga dere bare 100 dollar?

Foto: (Illustrasjonsbilde: Thinkstock)

Et brev fra en svært utakknemlig brud spres nå på nettet.

05.07.13 18:25

(SIDE2:) Bryllupet er en av livets viktigste begivenheter for mange. Familie og venner samles for å hylle kjærligheten, og bruden og brudgommen får et konkret bevis på hvor høyt de elsker hverandre.

Vel, sånt kliss passer ikke for alle.

Utakknemlig
Amerikanske Tanya og kjæresten hennes var nylig i bryllup hos en venninne. Det var ikke snakk om en nær venninne, og den nylig uteksaminerte studenten med en deltidsjobb valgte å gi 100 dollar (610 kroner) i gave.

- Jeg ga så mye jeg hadde mulighet til, og møtte opp for å vise min støtte, sier hun til Huffington Post.

En ukes tid etter fikk Tanya en Facebook-melding fra den nygifte kvinnen:

«Hei Tanya, hvordan går det? Jeg lurer bare på om det er en grunn til at du og Phil ga 50 dollar hver? Beløpet vi fikk fra dere var veldig uventet, og på grunn av det har vi for lite penger for å betale selskapet, fordi bare for velkomstdrinken + selskapet var prisen per kuvert 200 dollar (...) Mike og jeg har allerede betalt for alt annet, inkludert pynt, bilder, klær, osv, og forventet ikke at vi måtte betale den store summen for selskapet i tillegg. Da jeg vet at dere bor sammen og jobber, så ser jeg ingen grunn til beløpet. Når det blir tid for ditt bryllup, vil du forhåpentligvis forstå hva jeg mener. Jeg håper på det beste, for det vi fikk fra dere er det vi vil gi tilbake. Uansett, lykke til med alt».

- Bør vi være fornøyd?
Tanyas (tidligere) venninne er imidlertid ikke den eneste bruden som har blitt skuffet over gaver. På såkalte «mammaforum» diskuteres det ofte bryllupsgaver. Dette innlegget ble publisert på Klikk.no.

«Fikk i dag et gavekort på 300 kr fra et par som likevel ikke kunne komme i bryllupet vårt (...) Paret var invitert til både middag og selve festen. De avlyste bare noen dager før (...) og dermed var det for sent for oss å avbestille mat og drikke til dem så dermed måtte vi betale 1200 kr for noen som ikke kunne komme allikevel.

Er det gjerrig og dermed «bare» gi en gave som har en verdi på 300 kr?? Eller bør vi være fornøyd?»

Et av svarene hun får er: «Du minner meg om en bekjent som passet på å nevne for alle at hun forventet at gavene var dyrere enn kuvertprisen da hun gifter seg. Senere måtte hun også minne alle på at når man ga gave som par måtte man legge sammen kuvertprisene. Kuvertprisen var 1300 kr, og fra oss fikk de en gave verdt 1500 kr, regner med at hun ser det som å gå 1100 kr i minus...»

«For lite verdt»
I en annen tråd på Klikk.no er det en bryllupsgjest som har fått kritikk:

«Vi var i et bryllup for en stund siden. Vielsen og festen var i utlandet, og det kostet oss en liten formue bare å reise for å delta (5000 omtrent), og det var på et sted som ikke var spes interessant. Nå har jeg via felles venner fått høre at vi ga en kjip gave som var lite verdt, dvs at brudeparet hadde vært misfornøyd med gaven. Tingen var på lista deres, og den kostet rundt 500,- Er ikke det utakknemlighet på sitt verste eller?»

Slitsomt år
På forumet til Kvinneguiden forteller en forlover om en bridezilla som forventer litt mer enn hun bør. Bryllupet er på nyttårsaften, og innlegget er skrevet 22. januar.

«Hun har bare vært forlovet i 2 uker, og jeg synes hun kanskje krever litt mye, føler at jeg er for sent ute med alt mulig? (...)

Hun maser veldig mye, kjefter, og står på. Til helgen skal jeg på tur med kjæresten min, og da sa hun at jeg ikke måtte fokusere for mye på typen og sånt fremover, vi hadde tross alt et bryllup å planlegge. Hun ville også at jeg skulle ta med meg telefonen overalt hvor vi skal på tur til helgen slik at hun når som helst kan få tak i meg angående bryllupet osv.

Aldri vært forlover før, er det slik det skal være? Man ofrer seg helt for bryllupsdagen og alt handler om det?»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.