*Nettavisen* Nyheter.

- Hvorfor kjøpe ruccola når du kan spise løvetann?

Foto: Bjørn Lockertsen (Byavisa Tromsø)

Her beiter 30 mennesker på grønt man vanligvis går forbi.

- Hvorfor skal man gå i butikken og kjøpe Ruccola til 200 kroner kiloet i stedet for å spise løvetannblader som er vår ruccola, sier Liv Hanne Haugen.

Plantene de spiser er grønt man valigvis går rett forbi, skriver Byavisa Tromsø.

- Man kan for eksempel spise Marikåpe, Mjødurt, Skvallerkål, Turt, Geitrams, Engsyre og Kjerringrokk, opplyser ernæringsfysiolog, Vibeke Thorp.

Og flere av plantene har spesielle egenskaper, ifølge eksperten.

- Noen er naturlig smertestillende, og andre kan for eksempel stoppe diare, sier hun.

«Tygg»
Haugen produksjoner, ved Liv Hanne Hauge og Anne Katrine Haugen, er i gang med en ny danseforestilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forestillingen heter «Tygg!», og handler om det å tygge, som en fullgod aktivitet i seg selv.

Som en del av prosjektet lager de en film om det å beite på grønne planter.

- Forestillingen skal ha premiere til høsten og den vil på en humoristisk og informativ måte tematisere vårt forhold til det å konsumere, og håper på den måten å inspirere til større bevissthet rundt både hva det er vi pitter i munnen og i hodet. Forestillingen vil servere både smakfull mat og fordøyelig dans, sier Liv Hanne Haugen.

Spiste seg friskere
Et eksempel på at plantene kan ha forfriskende effekter, er Harald Kristiansen fra Kvaløya.

Han ble intervjuet til forestilling sammen med Jens Jakob Jakobsen. Temaet var effektene planene har på kroppen.

- Jeg følte meg slapp, og begynte å spise marikåpe, rogneløv og granskudd, forteller Kristiansen.

Og når vinteren kom, spiste han frossent rogneløv som han brukte i salat og andre matretter.

Da gikk kolesterolet hans ned fra 5,6 til 3,4, og han forteller at han følte seg mye friskere og raskere.

Les flere saker i Byavisa Tromsø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.