- Hvorfor skal vi ta hele landet i bruk?

Foto: Anders Helgerud (Bergensavisen)

Høyre-topp, Henning Warloe, mener det er på tide å avlive distriktspolitikken.

03.07.14 11:11

Den tidligere stortingsrepresentanten og byråden i Bergen gikk søndag til frontalangrep på norsk distriktspolitikk, gjennom en kronikk i Bergens Tidende. Der omtaler han utkantene som en byrde og en gigantisk kostnad for samfunnet, med kravene om infrastruktur, rassikring, bruer og tunneler «der ingen skulle tru at nokon ville bu».

«Vi andre må betale»
Warloe reagerer på at «folk på de ytterste utposter forlanger samme priser på strøm, samferdsel, bensin og matvarer som i tettbygde strøk, til tross for at kostnadene til fremføring og distribusjon er mye høyere», skriver Firda.

- Det er nemlig aldri synd på folk i storbyene. Det er folk i distriktene vi må bry oss om, skriver Warlo, og legger til «Jo færre de blir, jo mer er det synd på dem, og jo mer må vi andre betale for å holde liv i dem».

Eksstortingsrepresentanten mener at velferdsfordelingen i Norge har vært helt avhengig av flukt fra landet og distriktene, at distriktspolitiske virkemidler blir brukt feil, og at innbyggerne i de store kommunene må betale regningen for dagens kommunestruktur gjennom inntektsutjevningen - som Warloe kaller et ran.

- Hvorfor skal vi ta hele landet i bruk, dersom det er upraktisk, unødvendig og vanvittig dyrt, spør Høyres tidligere elitepolitiker i BT-kronikken.

Det lykkes i går ikke Firda å komme i kontakt med Warloe for et intervju.

- Trenger ikke si det høyt
Stortingsrepresentant og tidligere statsråd Liv Signe Navarsete (Sp) sier følgende:

- Jeg tror Henning Warloe er kommet i skade for å si det man tenker i Høyre og Frp, men som de to partiene ikke trenger å si høyt. Innlegget oser av forakt for dem som bor i små kommuner rundt om i landet og som skaper verdier, skriver Navarsete i en SMS til Firda.

Les resten av artikkelen på Firda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Høyre,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag