RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Per Inge Torkelsen.
Per Inge Torkelsen.

- Høybråten vet ikke hva han snakker om

Sist oppdatert:
Per Inge Torkelsen lanserer ny bok til forsvar for røykerne, og mener Høybråten må slutte korstoget mot røyk og drikke ettersom han aldri har smakt verken det ene eller det andre.

Per Inge tar imot presse og tv-team på en røykfylt bar i Oslo sentrum der sigaretter og askebeger står utplassert på hvert bord. Selv slår han an tonen med en feit sigar, melder NTB:

–Det er litt tidlig på morgenen for en sigar, men skal det være, så får det vel være i dag, sier han humoristisk og tenner kjempen.

Torkelsens budskap med boka "Gledelig røyk og godt nyttår!" er at det vil bli et trist samfunn hvis alle "bare skulle like Sputnik" . Det er kjekt at noen liker Chopin og wienervalser også.

–Røykere er snart den eneste gruppen som det er legitimt å mobbe her i landet. Hekser, handikappede og homofile har vi lagt bak oss. Men for røykerne er det snart null- toleranse. Hvor skal vi gjøre av oss da?, spør han uskyldsrent.

Utestengt

Han mener 1,3 millioner nordmenn snart blir utestengt fra alt samfunnsliv. Det legges til rette for rullestolbrukere, men ikke for røykere. I Stavanger er det til og med røykeforbud på parkeringsplassen. Bør det ikke i toleransens navn være noen plasser der vi også kan få gå, eller må vi stå som en sau på utstilling, spør han seg.

–Selv indianerne fikk egne reservater. Vi får ikke det engang vi, sier Torkelsen i følge NTB.

Han har ikke mange godord å si verken om helseminister Dagfinn Høybråten eller Gro Harlem Brundtland.

–Høybråten har aldri røykt eller drukket. Han vet ikke hva han snakker om. Winston Churchill derimot både røykte og drakk. Han smilte og vinket og vant krigen. Den fanatiske ikke-røykeren Adolf Hitler derimot tapte alt.

Torkelsen vil likevel ikke oppfordre noen til å begynne å røyke.

–Det er sannsynligvis skadelig og det er dyrt. Men hvis noen begynner å røyke, er det ikke verdens undergang. Det er langt verre ting å begynne med enn røyking, sier mannen som er gift med en ikke-røyker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere