*Nettavisen* Nyheter.

- I'm back!

COMEBACK: Sandra Borch ble i helgen valgt inn i styret i Troms Senterparti, et halvt år etter at hun trakk seg som leder av Senterungdommen. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Sandra Borch gjør comeback.

17.02.14 11:57

I fjor høst trakk Sandra Borch seg som leder av Senterungdommen, og flyttet hjem igjen til Tromsø for å være bystyrepolitiker.

Men nå gjør den til tider omstridte 25-åringen comeback i rikspolitikken.

- I'm back! skriver Borch på sin Facebook-side.

- Jeg gleder meg veldig

I helgen ble hun valgt inn i styret til Troms Senterparti, og til å få kunne dra på landsmøtet til Senterpartiet i april.

Borch kan dermed bli en joker for Senterpartiet, som etter mye turbulens den siste tiden skal velge en nye ledelse og et nytt sentralstyre på landsmøtet.

- Jeg gleder meg veldig. Det var i Troms Senterparti jeg startet min politiske karriere, og det er de som har bygd meg opp til å bli den politikeren jeg har blitt, forteller Borch til Nettavisen.

Les også: Sandra Borch trekker seg

- Jeg skal bygge meg opp


Hun legger ikke skjul på at hun har ambisjoner.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg ønsker å bygge politikken til Senterpartiet. Jeg vil bygge meg opp i Troms Senterparti, det er ikke noen tvil om det, sier Borch, og konstaterer:

-Det er en spesiell tid i Senterpartiet, helt klart.

25-åringen vektlegger dessuten at de går mot et veldig viktig lokalvalg i 2015, og at hun ønsker å bidra til at Senterpartitet i Troms gjør et bra valg.

- Jeg gleder meg til å være med på å dra Senterpartiet fremover, sier Borch.

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE: Borch legger ikke skjul på at hun ønsker å påvirke Senterpartiets vei videre, og forteller at hun nå skal bygge seg opp i Troms Senterparti. Foto: (NTB Scanpix)


Les også: - Jeg håper jeg blir like synlig som Sandra

Skal avgjøre lederspørsmål


En av de første sakene Borch skal ta stilling til, er det lederspørsmålet i Senterpartiet. Tidligere har hun snakket varmt om nestleder Ola Borten Moe, og har fått kjeft av Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete for nettopp det.

Høsten 2012 ble hun skjelt ut av Navarsete etter at hun offentlig ga utrykk for at hun mente at Borten Moe vil være en sterk kandidat til å overta når Navarsete en dag gir seg som leder.

Navarsete beklaget utskjellingen, og la seg helt flat.

I dag ønsker Borch imidlertid ikke å si noe om hvem hun nå ønsker som leder.

- Troms Senterparti skal ha styremøte i løpet av uka der vi skal avgjøre det nye sentralstyret, og hvem vi ønsker skal sitte der. Frem til det har jeg ikke så mye å si, sier hun til Nettavisen.

- Ønsker med arbeidserfaring

- Er dette det første steget for et fullt comeback i rikspolitikken?

- Jeg er absolutt med i politikken, men jeg ønsker også nå å hente litt annen arbeidserfaring ute før jeg eventuelt velger å satse videre i politikken på fulltid, sier hun, og legger hemmelighetsfullt til:

- Det blir snart avklart offenlig hva jeg skal jobbe med videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

ULVEPELS: Sandra Borch har fått mye kritikk etter at hun ikledde seg denne ulvepelsen og la ut et bilde av det på Facebook. Foto: Privat/facebook


- Ikke lov å tenke nytt

Senterungdommens tidligere leder har den siste tiden fått mye reaksjoner etter at hun ikledde seg en ulvepels og postet et bilde av det på Facebook.

Les også: Her poserer Sandra Borch i sin nye ulvepels
Les også: Gikk rett på Høyre-fest

Men dette er langt fra første gang hun har skapt overskrifter.

Da hun trakk seg som ungdomspartileder, hevdet hun at det ikke er lov å tenke nytt i Senterpartiet.

- Det er ikke lov å tenke nytt i Senterpartiet. Da blir du med en gang en urokråke som egentlig bør rett ut. Det er hovedgrunnen til at jeg gir meg, sa hun.

Irene Lange Nordahl ble valgt til fylkesleder i Troms Senterparti.

Les også: - Jeg gjorde det fordi det skulle komme reaksjoner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag