RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I overkant klisjépreget

Sist oppdatert:
Høygravide Kathrine Sørland på forsiden av Se og Hør imponerer ikke sjefredaktøren i magasinet MANN.

(SIDE2): Denne ukens mest oppsiktsvekkende forside er det Se og Hør Weekend som serverer sine lesere.

På forsiden kan man se høygravide Kathrine Sørland posere toppløs med bar mage. Et bilde som nesten er identisk med Demi Moores berømte Vanity Fair-forside fra begynnelsen av 90-tallet.

Les hele saken: Toppløs og høygravid i Se og Hør

- Har sett det utallige ganger før
Flere superstjerner har de siste årene posert på samme måte, felles for de fleste av dem er at de pryder hele forsiden.

Se og Hør har imidlertid ikke ryddet hele sin forside, og hun må dele oppmerksomheten med blant andre Erna Solberg og Leif-Erik Forberg.

Magasinet MANN har de siste årene hatt en rekke norske kjendiskvinner på sin forside, og de har i forbindelse med dette fått mye ros. Mange av deres forsidebilder har vært omtalt på Side2 (se lenkene nederst i denne artikkelen).

Til tross for at det ikke har vært mange slike forsidebilder av norske kvinner, er ikke MANNs sjefredaktør, Knut Christian Moeng, videre imponert av Se og Hørs forside fredag.

- Ja, hva skal man si? Kathrine er en vakker kvinne, og det stråler ekstra av henne - som så ofte med gravide damer. Men vi synes det blir en i overkant klisjépreget førsteside. Dette har vi sett utallige ganger før, og vi sitter igjen med følelsen av mangel på kreativitet. Selv om det nå er en norsk dame blir det lite oppsiktsvekkende, sier Moeng til Side2.

Ville ikke brukt bildet
Bilder av denne typen er kanskje tradisjonelt mer vanlige i magasiner som nettopp mann fremfor ukebladene, men Moeng hadde ikke trykket dette bildet på forsiden av sitt eget magasin.

- At Sørland velger å flashe kroppen på forsiden av Se og Hør har jeg ingen sterke meninger om. Det er kanskje snakk om kroner - hva vet jeg? Det hadde vært uaktuelt å ha et slikt bilde på forsiden av MANN.

- Vil vise nye sider ved forsidedamene
Magasinforsider er avgjørende for å vinne potensielle leseres oppmerksomhet. Knut Christian Moeng sier at sensualitet og aktualitet er egenskaper de ser etter når de leter etter forsidedamer.

Samtidig mener han at Se og Hør har lyktes i å sette Sørland inn i en setting vi ikke tidligere har sett henne i.

- Vi foretrekker damer som også har noe å melde, og prøver sammen med de aktuelle kandidatene å gjøre noe nytt. Vi higer etter å presentere våre forsidedamer på en måte som ikke har vært vist før. I så måte har vel Se og Hør lykkes, selv om vi som er over tenåringsstadiet har sett dette utallige ganger før.

Mer om MANNs forsidedamer:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere